Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Senatorul Florea Voinea, numit consilier onorific în relaţiile cu China

Bucureşti: Senatorul Florea Voinea, numit consilier onorific în relaţiile cu China

DISTRIBUIȚI

135064 – 25022015Senatorul PSD Florea Voinea, despre care premierul chinez, Li Keqiang, a declarat, în 2013, la Bucureşti, că este un vechi prieten al său, a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de consilier onorific în domeniul relaţiilor cu China. Activitatea consilierului nu va fi remunerată, potrivit România Liberă.

În noiembrie 2013, premierul chinez, Li Keqiang, aflat în vizită în România, a povestit, în Parlament, că aşteaptă o surpriză pregătită de preşedintele de atunci al Senatului, Crin Antonescu, şi anume o întâlnire cu un prieten vechi. Cei prezenţi au înţeles că acesta se referea la o persoană pe care a cunoscut-o cu ocazia primei vizite în România.

„În urmă cu peste 20 de ani, când am vizita ţara dumneavoastră, am cunoscut mulţi prieteni români, care erau tineri atunci. Domnul preşedinte al Senatului, Antonescu, mi-a spus că, diseară, poate să-mi ofere o surpriză: să mă întâlnesc cu un prieten vechi, care m-a primit atunci”, a spus Li Keqiang.

Premierul chinez nu a dezvăluit numele prietenului, precizând doar că acesta este senator.

Ulterior, presa a relatat că această persoană este senatorul PSD Florea Voinea. Aceasta a confirmat, spunând că prima dată l-a întâlnit pe premierul chinez nu în România, ci în urmă cu 27 de ani, în China, când a stat împreună cu acesta 7- 8 zile la Shanghai.

Li Keqiang făcea parte din liga tineretului chinez, iar Florea Voinea, conform presei, se afla în China în calitate de reprezentant UTC (Uniunea Tineretului Comunist). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.