Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Simona Maya Teodoroiu – propunerea PSD pentru locul vacant de la...

Bucureşti: Simona Maya Teodoroiu – propunerea PSD pentru locul vacant de la CCR

DISTRIBUIȚI

134658 – 09022015Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat in Ministerul Justitiei, va fi propusa de PSD la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) in locul lui Toni Grebla, au declarat surse din randul participantilor la sedinta coalitiei de guvernamant care a avut loc luni dimineata la Parlament, potrivit Ziare.com.

Propus de grupul PSD de la Senat in 2013, Toni Grebla a demisionat la data de 6 februarie a. c., Senatul fiind cel care, potrivit legii, trebuie sa faca o noua nominalizare pentru locul ramas vacant.

Victor Ponta a declarat luni, dupa sedinta coalitiei majoritare, ca va fi propusa o persoana care nu este membru al Parlamentului, si si-a exprimat speranta ca va intruni si acceptul opozitiei.

Numele Simonei Maya Teodoroiu (39 de ani) a mai fost vehiculat pentru CCR si in decembrie 2013, dupa plecarea Iuliei Motoc la CEDO, dar pana la urma cel nominalizat a fost Toni Grebla.

Ulterior, Teodoroiu a ocupat functia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, condus de Dan Sova, iar apoi pe cea de secretar de stat in Ministerul Justitei.

Conform CV-ului postat pe siteul Ministerului Justitiei, Teodoroiu este specializata in drept civil si are ca domenii de interes dreptul mediului si dezvoltare durabila si afaceri europene.

Potrivit legii, judecatorii CCR trebuie sa aiba pregatire juridica superioara, inalta competenta profesionala si o vechime de cel putin 18 ani in activitatea juridica sau in invatamantul juridic superior. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.