Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Sorin Oprescu: Sute de clădiri din Bucureşti se vor prăbuşi la...

Bucureşti: Sorin Oprescu: Sute de clădiri din Bucureşti se vor prăbuşi la un cutremur puternic

DISTRIBUIȚI

135151 – 27022015Peste 8.000 de bucureşteni sunt în pericol în cazul unui cutremur puternic, avertizează primarul general Sorin Oprescu. Este vorba despre oamenii care locuiesc în clădirile cu bulină roşie. Sunt multe cazuri în care au de suferit toţi locatarii din cauza unora dintre vecini, care refuză se-şi dea acordul pentru consolidarea clădirii în care locuiesc.

In cazul unui seism de mari dimensiuni, sute de clădiri s-ar prăbuşi în Capitală din vina proprietarilor, a spus primarul general Sorin Oprescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Municipalitatea Bucureşti a notificat in ultimii ani 370 de proprietari de imobile ca să îşi consolideze clădirile, însă niciunul nu a început lucrările. Din 186 de imobile cu risc seismic mare, ai căror proprietari pot primi finanţare de la primărie pentru consolidare, doar 46 au intrat în program pentru că oamenii nu au vrut să acceseze fondurile.

Pentru cazarea sinistraţilor în cazul unui cutremur puternic, Primăria vrea să folosească Arena Naţională, dar şi şcolile din Capitală.

Potrivit statisticilor, aproximativ 8.500 de persoane din Capitală locuiesc în clădiri cu risc seismic ridicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.