Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: SUA cer permisiunea de a folosi şi în 2015 Aeroportul Kogălniceanu

Bucureşti: SUA cer permisiunea de a folosi şi în 2015 Aeroportul Kogălniceanu

DISTRIBUIȚI

 134500 – 03022015 –  Presedintele Klaus Iohannis a informat, marti, Parlamentul ca SUA au cerut permisiunea de continuare in 2015 a operatiunilor de transport multimodal a resurselor umane si materiale ale Guvernului american dinspre si catre Afganistan, prin dislocarea a maxim 250 de militari la Baza Kogalniceanu.

“SUA, in baza Acordului privind activitatile fortelor Statelor Unite stationate pe teritoriul Romaniei, au solicitat permisiunea pentru continuarea in 2015 a desfasurarii operatiilor de transport multimodal pe teritoriul tarii noastre, cu resursele materiale si umane apartinand Guvernului SUA, dinspre si catre Afganistan, in sprijinul Operatiunilor NATO international Security Assistance si Resolute Support, precum si a operatiei de coalitie Enduring Freedom”, se arata in informarea presedintelui citita in plenul Camerei Deputatilor de Gabriel Vlase.

Vlase a precizat ca, in sprijinul acestor misiuni, partenerul american a cerut permisiunea de dislocare si operare temporara in Centrul Administrativ Aerodrom Mihail Kogalniceanu si Aeroportul international Mihail Kogalniceanu Constanta a maxim 250 de militari americani, respectiv a aeronavelor de transport militare SUA necesare pentru sprijinul operatiilor SUA de transport multimodal”.

Partenerul american a solicitat si utilizarea aeroportului international Henri Coanda Otopeni ca alternativa, in situatia existentei a conditiilor meteo nefavorabile care nu permit operarea pe aeroportul Mihail Kogalniceanu. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.