Acasă Vest Timis Bucureşti: Trimişi în judecată pentru cumpărare de influenţă la Vama Stamora Moraviţa

Bucureşti: Trimişi în judecată pentru cumpărare de influenţă la Vama Stamora Moraviţa

DISTRIBUIȚI

 134811 – 13022015 – Procurorii DNA din Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Doru Dolinga, cetățean sârb, pentru cumpărare de influență, şi a Ioanei Florea, pentru complicitate la cumpărare de influență. Potrivit unui comunicat al DNA, Doru Dolinga, prin intermediul Ioanei Florea, a întreprins demersuri de identificare și racolare a unui vameş din Punctul de control și trecere a frontierei Stamora Moravița, care, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, să accepte implementarea, în fals, în evidențele sistemului vamal, a unor operațiuni de export de țigări din România în Serbia.

În acest context, Dolinga i-a promis unui polițist de frontieră (denunțător în cauză) 20.000 euro, pentru ca în schimb, prin influenţa pe care o avea asupra unui vameş cu care îşi desfăşura activitatea în P.T.F. Moraviţa, să găsească un vameş care să accepte să își încalce atribuţiile de serviciu şi să implementeze, în fals, în evidenţele sistemului informatic vamal, o operaţiune de export, fără ca bunurile înscrise în documentele vamale să părăsească teritoriul României.

Urma ca banii să-i fie remiși polițistului de frontieră după finalizarea operațiunilor vamale, pentru a fi împărțiți cu vameşul.

Ioana Florea l-a sprijinit pe Dolinga în acţiunea de identificare și racolare a unui lucrător vamal din P.C.T.F. Stamora Moravița, care ar fi fost dispus să întreprindă demersurile nelegale în favoarea lui Dolinga.

Procurorii au fost sprijiniți de ofițeri din cadrul DGA și SRI.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.