Acasă Sud-Est Buzau Buzău: Traficanţi de droguri, ridicaţi pentru audieri la DIICOT

Buzău: Traficanţi de droguri, ridicaţi pentru audieri la DIICOT

DISTRIBUIȚI

134750 – 12022015Procurorii DIICOT din Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Ploieşti şi Buzău au percheziționat joi 13 locuințe din județul Buzău, pentru destructurarea a două grupări specializate în trafic de substanţe cu caracter psihoactiv.

Două grupări formate din 14 persoane au achiziţionat  începând cu septembrie  2014 din Buzău, Brăila şi Bacău etnobotanice pe care le-au comercializat unor tineri cu vârste cuprinse între 16 si 24 ani. SUbstanțele erau cumpărate prin site-ul “Chemicalwire” și expediate prin firme de curierat.

Procurorii suspectează că, în perioada menţionată, membrii celor două grupări au procurat şi comercializat 660 grame de substanţe etnobotanice si cannabis, rezină de cannabis şi  substante care au in componenta pentedrona – component calificat de lege ca drog  de mare risc., obţinând importante sume de bani.

În urma consumului substanţelor comercializate de către membrii grupărilor, o mare  parte din consumatori  au necesitat internarea în cadrul  Serviciilor de Urgentă ale Spitalului  Judeţean Buzău si ale Spitalului de Neuropsihiatrie Sapoca,  unii dintre ei prezentând simptome neuropsihice severe si chiar stări comatoase.

La sediul DIICOT Buzău vor fi audiate mai multe persoane.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţiştilor şi jandarmilor din Buzău. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.