Acasă Nord-Vest Cluj Cluj: Marian Oprişan a fost achitat

Cluj: Marian Oprişan a fost achitat

DISTRIBUIȚI

 134612 – 06022015 –  Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan, a fost achitat, vineri, de Judecatoria Cluj Napoca, in dosarul „Caprioara” in care a fost acuzat de procurori ca ar fi prejudiciat statul cu peste 8 milioane de lei. Sentinta nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 10 zile, informeaza Digi24.

Marian Oprisan a fost achitat pentru infractiunile de utilizare a creditului in alte scopuri, abuz in serviciu si fals intelectual. Instanta a mai dispus incetarea procesului penal pentru infractiunea de uz de fals.

Totodata, judecatorul a decis ridicarea sechestrului asigurator pus de procurori prin decizii din 2005 si 2006 pe mai multe bunuri ale lui Marian Oprisan si ale celorlalte persoane judecate in acest dosar, informeaza sursa citata.

De asemenea, au mai fost achitati vicepresedintele CJ Vrancea, Mircea Diaconu, Ion Costeanu, directorul Directiei Tehnice din Consiliul Judetean Vrancea, acuzat de complicitate la abuz in serviciu, Valeria Teodorescu, directorul Directiei Economice din CJ Vrancea, acuzata tot de abuz in serviciu, Liviu Rusu, fost sef Serviciu Drumuri si Poduri din Directia Tehnica a CJ Vrancea, siValeriu Iacob, fost diriginte de santier.

Procesul a durat peste 8 ani si a avut 35 de termene doar la Cluj Napoca.

Judecatorul era asteptat sa ia o decizie inca de joi, dar a amanat pronuntarea sentintei pentru vineri, dupa ce si saptamana trecuta a amanat-o. Atunci, presedintele Judecatoriei a precizat ca urma sa se mai astepte „depunerea unor concluzii scrise la dosar de la avocati si de la procuror”.

Ultimul termen in acest proces a avut loc pe 22 ianuarie, tot atunci judecatorul de caz transmitand ca decizia va fi anuntata peste cel putin sapte zile.

Seful CJ Vrancea era anchetat de peste 8 ani pentru coruptie, fiind acuzat de DNA de abuz in serviciu, utilizare de credite in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, fals si uz de fals.

In acest caz, procurorii au pus la indoiala modul cum s-au cheltuit 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar si cum s-a achizitionat Complexul Turistic Caprioara.

De asemenea, in acest dosar, expertele Ileana Roxana Cernea (Pintea) si Elena Valentina Musuroiu au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, pe 10 ianuarie, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie.

Ulterior, DNA a anuntat ca cele doua au fost trimise in judecata – Cernea pentru favorizarea faptuitorului, abuz in serviciu si fals intelectual si Musuroiu pentru complicitate la favorizarea faptuitorului si complicitate la abuz in serviciu.

Cu o zi inainte de pronuntarea sentintei, Marian Oprisan a transmis o scrisoare adresata presedintelui Klaus Iohannis, ambasadei Statelor Unite ale Americii, Parlamentului, Comisiei Europene, CSM, procurorilor-sefi Laura Codruta Kovesi si Tiberiu Nitu, ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc si Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, in care le-a cerut sa opreasca „presiunile asupra magistratilor judecatori”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.