Acasă Externe Grecia: Noul Guvern de la Atena cere un plan alternativ de finanţare...

Grecia: Noul Guvern de la Atena cere un plan alternativ de finanţare şi reforme

DISTRIBUIȚI

134756 – 12022015Lupta împotriva terorismului şi situaţia Greciei sunt principalele teme ale reuniunii şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, de astăzi, de la Bruxelles, la care România va fi reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis.  După peste şase ore de negocieri, încheiate azi-noapte târziu, miniştrii de finanţe din zona euro nu au ajuns la niciun acord cu Grecia, care nu acceptă prelungirea programului de ajutor actual, susţinut de creditorii săi internaţionali, care expiră la sfârşitul acestei luni.

Noul guvern al stângii radicale, instalat la Atena, refuză să aplice, în continuare, măsurile de austeritate impuse de FMI şi Uniunea Europeană şi cere un plan alternativ de finanţare şi reforme, notează Radio România Actualităţi.

Concret, grecii ar vrea o schemă mai lejeră de returnare a împrumuturilor, care să ţină cont de performanţele economice ale ţării.

Datoria externă a Greciei este, în acest moment, de aproximativ 320 de miliarde de euro, ceea ce reprezintă 175% din Produsul său Intern Brut.

La Consiliul European participă, pentru prima dată, şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Potrivit unor surse oficiale, citate de  redactorul nostru Oana Bâlă, el are prevăzută şi o întâlnire cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, la solicitarea acestuia din urmă.

Temele ce vor fi abordate vizează relaţia bilaterală şi situaţia din ţara vecină.

Potrivit aceloraşi surse, preşedintele României intenţionează să efectueze o vizită în Ucraina, în perioada următoare.

Tot astăzi, Klaus Iohannis va participa la reuniunea Partidului Popular European şi va avea o întâlnire cu liderul PPE, Joseph Daul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.