Acasă Economie Ilfov: Reţinuţi pentru 100 milioane dolari obţinuţi din evaziune transferaţi în China

Ilfov: Reţinuţi pentru 100 milioane dolari obţinuţi din evaziune transferaţi în China

DISTRIBUIȚI

134517 – 04022015 – Doisprezece persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor efectuate ieri, de poliţiştii din cadrul IPJ Ilfov la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. La data de 3 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat 14 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului de bunuri de larg consum.

La acţiunea de ieri au participat peste 150 de poliţişti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Percheziţiile s-au desfăşurat în Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie 2014-ianuarie 2015, reprezentanţii a cinci societăţi comerciale de tip fantomă, ar fi externalizat suma de peste 100 de milioane de dolari în China, bani care proveneau din evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 100 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al IPJ ILfov. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.