Acasă Sud-Vest Olt Olt: Evazionişti din Balş, ridicaţi pentru un prejudiciu de peste 3,6 milioane...

Olt: Evazionişti din Balş, ridicaţi pentru un prejudiciu de peste 3,6 milioane lei

DISTRIBUIȚI

135040 – 24022015 –  Două imobile şi două autoturisme au fost puse sub sechestru, în urma a cinci  percheziţii efectuate la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat este de peste 3.600.000 de lei. Poliţiştii olteni au efectuat marţi cinci percheziţii în Balş, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. În urma acestora, trei persoane au fost conduse la sediul IPJ Olt, pentru audieri.

Cele trei persoane sunt bănuite că, în calitate de administratori şi asociaţi ai unei societăţi comerciale din Balş, în anii 2012 şi  2013, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale, în vederea diminuării bazei impozabile (facturi de achiziţie de deşeuri feroase, purtând antetul unor societăţi de tip fantomă, radiate sau inactive), potrivit unui comunicat al IPJ Olt.

Totodată, aceştia ar fi creat un circuit financiar fictiv, constând în creditarea societăţii cu sume mari de bani, urmate de retrageri de numerar din contul societăţii, prin formulare de ridicare numerar, cu menţiunea „plata achiziţii diverse”. Sumele de bani astfel obţinute ar fi fost utilizate pentru achiziţia de autoturisme şi construcţia unui imobil în Balş.

La percheziţii, au fost ridicate bunuri şi documente, după care au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a două imobile şi două autoturisme de lux aparţinând persoanelor bănuite. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.