Acasă Sud Prahova Prahova: Şeful Finanţelor Publice Ploieşti a fost arestat

Prahova: Şeful Finanţelor Publice Ploieşti a fost arestat

DISTRIBUIȚI

 134707 – 11022015 Directorul general al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Ploiesti, Daniel Cristian Petre, a fost arestat preventiv, marti seara, intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita. Masura dispusa de Tribunalul Prahova vine dupa ce Curtea de Apel a admis contestatia procurorilor DNA Ploiesti in acest caz, potrivit Stiripesurse.ro.

Joi, Petre a fost plasat in arest la domiciliu, pentru 30 de zile, dupa o decizie a Tribunalului Prahova, dupa ce fusese retinut, miercuri seara.

Atunci, magistratii ploiesteni au respins propunerea DNA Ploiesti de arestare preventiva a lui Petre.

Potrivit DNA, Daniel Petre este acuzat de doua infractiuni de luare de mita, din care una in forma continuata, din perioada in care era director executiv adjunct la Directia Economica din cadrul Consiliului Judetean Prahova cu atributii delegate de administrator public si ulterior director executiv in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova.

Astfel in perioada aprilie – mai 2012 Petre a primit, de la un denuntator, sumele de 20.000 de lei, 10.000 de lei si 20.000 de lei, pentru ca, in calitate de director executiv adjunct la Directia Economica din cadrul CJ Prahova, sa faca demersuri pentru favorizarea unei firme, careia sa i se atribuie o lucrare privind modernizarea unui drum judetean, finantata din fondurile CJ Prahova.

De asemenea, in luna aprilie 2013, inainte de Paste, Daniel Petre, in calitate de director executiv in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova, a primit de la acelasi denuntator suma de 10.000 lei, pentru a favoriza aceeasi firma, cu ocazia unui control derulat de catre inspectorii din subordinea sa, se mai arata in comunicatul DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.