Acasă Sud Prahova Prahova: Sora premierului Ponta, audiată la DNA

Prahova: Sora premierului Ponta, audiată la DNA

DISTRIBUIȚI

135091 – 26022015Sora premierului Victor Ponta, Alexandara Hertanu,  este audiata, joi dimineata, la DNA Ploiesti. Alexandra Hertanu a declarat, la intrarea in sediul DNA Ploiesti, ca nu stie de ce a fost chemata la audieri, insa, cel mai probabil, citarea sa are legatura cu faptul ca sotul ei, Iulian Hertatu, este cercetat in stare de arest preventiv de procurorii anticoruptie pentru frauda cu fonduri UE si organizarea unui grup infractional. Si mama prim-ministrului, Cornelia Naum, este asteptata joi la DNA Ploiesti, potrivit televiziunilor de stiri.

Cele doua detin o firma, iar procurorii verifica daca aceasta a fost utilizata de Iulian Hertanu in comiterea de infractiuni de coruptie.

De asemenea, senatorul PSD Radu Oprea s-a prezentat si el la sediul Directiei din Ploiesti, precizand ca a fost citat ca martor intr-un dosar, insa nu stie deocamdata despre ce este vorba.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Cristian Hertanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la 18 februarie.

Procurorii il acuza de constituirea unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei unor fonduri europene si evaziune fiscala, se arata intr-un comunicat al DNA.

Fondurile UE ar fi fost fraudate prin intermediul firmei Grossman Engineering, al carei administrator este Iulian Hertanu.

In dosar sunt implicate mai multe persoane, printre care fostul consilier PSD Mihai Coman si oamenii de afaceri Vladimir Ciorba si Liviu Munteanu. In aceeasi speta mai sunt anchetati seful CJ Prahova, Mircea Cosma, precum si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

La randul sau, deputatul Sebastian Ghita a fost pus sub urmarire penala, fiind plasat si sub control judiciar in acelasi dosar. Ex-pesedistul este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.