Acasă Externe SUA: Premierul Ponta în SUA: O delegaţie economică amerciană vine în România...

SUA: Premierul Ponta în SUA: O delegaţie economică amerciană vine în România în mai

DISTRIBUIȚI

134740 – 12022015În cadrul vizitei pe care o întreprinde în SUA, premierul Victor Ponta a avut miercuri o întâlnire de lucru cu secretarul american al Comerțului, Penny Pritzker. Au fost analizate progresele în aplicarea planului de acțiune bilaterală pentru îmbunătățirea mediului de afaceri din România, iar secretarul Ccomerțului a apreciat măsurile luate în ultima perioadă de Guvernul României pe baza consultării mediului de afaceri constituit în formatul „Coaliția pentru dezvoltarea României”, potrivit uni comunicat al Executivului român.

Premierul Ponta și secretarul de stat Pritzker au convenit ca o misiune economică organizată de Departamentul Comerțului din SUA să viziteze România în luna mai, unul dintre principalele domenii de interes fiind cel al tehnologiei informatice și securității cibernetice.

Cei doi demnitari ai agreat prioritățile tematice principale pentru viitoarea etapă a planului de acțiune privind cooperarea bilaterală în domeniul economic și comercial, între acestea fiind energia, securitatea cibernetică, consolidarea capacității administrative, pentru a veni în întâmpinarea preocupărilor mediului de afaceri.

Discuțiile dintre premierul Ponta și secretarul american al Comerțului au reconfirmat preocuparea comună pentru consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic româno-american, aceasta fiind o prioritate a Guvernului României, s emai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.