Acasă Externe SUA: Şef nou la Pentagon

SUA: Şef nou la Pentagon

DISTRIBUIȚI

134783 – 13022015 – Senatul SUA a confirmat, joi, propunerea presedintelui Barack Obama la sefia Apararii. Ashton Carter il va inlocui pe Chuck Hagel la Pentagon si este de asteptat ca dupa decizia din Senat acesta sa depuna juramantul in urmatoarele cateva zile.

Carter „mosteneste” de la Hagel sarcina de a gestiona armata SUA in conditiile in care se inteteste confruntarea cu Statul Islamic, in Ucraina se desfasoara o criza grava si in general in intreaga lume sunt provocari si amenintari, potrivit Fox News.

Votul in Senatul majoritar republican a fost de 93 la 5. Carter este al patrulea secretar al Apararii din ultimii sase ani ai Administratiei Obama.

Una dintre primele sarcini cu care se va confrunta Carter va fi sa castige sustinere pentru solicitarea facuta de Obama Congresului, de a-i acorda o autorizatie noua pe baza careia sa foloseasca forta impotriva extremistilor Statului Islamic. Republicanii si democratii au reactionat pana acum negativ la propunerea lui Obama, motivand ca aceasta este si limitata si vaga.

Hagel a anuntat in noiembrie ca demisioneaza de la Pentagon.

Carter a fost numarul doi in Pentagon in perioada 2011-2013 si a fost adjunct pentru politica internationala de securitate al secretarului Apararii in Administratia Bill Clinton. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.