Acasă Externe SUA: Summit împotriva extremismului violent la Casa Albă

SUA: Summit împotriva extremismului violent la Casa Albă

DISTRIBUIȚI

134890 – 18022015 –   Statele Unite ale Americii găzduiesc pentru trei zile o reuniune internaţională având ca temă lupta împotriva extremismului violent. Summit-ul are loc la Casa Albă şi va aduna la masa discuţiilor reprezentanţi din numeroase ţări ale lumii.

Vor fi analizate atât eforturile de a combate mişcarea radicală Statul Islamic şi alte grupări teroriste, cât şi cauzele extremismului.

Summitul este menit să releve eforturile interne şi internaţionale de prevenire a radicalizării şi a recrutării unor indivizi de către extremiştii violenţi pentru a comite atacuri – spune o declaraţie a Casei Albe.

Descriind evenimentul, Casa Albă a evitat constant să afirme că summitul se concentrează asupra extremismului islamic, arătând că va fi vorba despre eforturile împotriva extremismului ca întreg, mai curând decât despre un grup sau altul, notează Radio România Actualităţi.

Summitul a fost anunţat la 11 ianuarie, în aceeaşi zi în care două milioane de oameni se uneau la Paris într-un marş de solidaritate cu victimele atacurilor de la Charlie Hebdo şi are loc la scurt timp după atacurile din Egipt şi Danemarca.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.