Acasă Sud Arges Argeș: Nemulțumit sau nepregătit?

Argeș: Nemulțumit sau nepregătit?

DISTRIBUIȚI

 135600 – 18032015  –  Concursurile pentru ocuparea postului de inspector școlar general creează probleme majore chiar dacă unii concurenți, mai ales cei aflați în funcție (cu delegație de la minister sau nu) consideră că sprijinul politic este suficient pentru definitivare.

La Inspectoratul Şcolar Județean Argeş, de exemplu, a fost programat concursul pentru postul de inspector general, la care s-a înscris un singur candidat, actualul ”general” cu delegaţie de la minister, Dumitru Tudosoiu. Faţă în faţă cu subiectele, acesta a decis însă să se retragă din concurs, nemulţumit de felul cum acestea au fost scrise. Motivul principal al retragerii a fost acela că, deşi bibliografia pentru concurs era constituită din 13 puncte, la proba scrisă erau întrebări doar dintr-un singur capitol. Astfel, din orgoliu, din principiu şi ca semn de protest pentru felul descurajator în care sunt trataţi cei ce vor să ocupe o astfel de funcţie, care au un timp limitat să înveţe, a preferat să se retragă şi să rămână pe post prin delegaţie până când ministrul Educaţiei va decide altceva.

”Eu m-am pregătit, aşa am fost croit, să merg în toate competiţiile şi să mă reprezint cât pot de bine. Aşa am pierdut şi am câştigat competiţii în viaţa mea. Niciodată n-am fost omul care se lasă bătut. M-am trezit la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pus în faţa faptului de a merge la un concurs cu o bibliografie din care m-am pregătit şi să constat că nimic din legislaţia privitoare la Legea Educaţiei, la Codul Muncii, la calitatea educaţiei, la metodologia prin care legea se aplică nu s-a regăsit în modelele de subiecte de la nivelul acestui concurs, ci numai lucruri fine şi extrem de fine care n-au nici o legătură cu funcţia de inspector general şi ce face inspectorul la ISJ, dintr-un anumit autor. De când s-a aprobat concursul, eu am stat mult timp pentru a studia“, a explicat Tudosoiu.

Există voci care susțin, însă, că Tudosoiu s-a retras pentru că nu a știut să rezolve subiectele. La fel ca Tudosoiu au procedat şi inspectorii generali de la Arad şi de la Buzău, iar din cele 21 de judeţe în care s-au organizat concursuri, doar în cinci s-au ocupat posturile. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.