Acasă Sud Arges Argeş: Primar trimis în judecată pentru că a plătit lucrări care nu...

Argeş: Primar trimis în judecată pentru că a plătit lucrări care nu există

DISTRIBUIȚI

135597 – 18032015  –  Procurorii DNA din Piteşti l-au trimis in judecata, in stare de libertate, pe primarul comunei Davidesti din judetul Arges, Ion Sandu, de la PSD, acesta fiind acuzat de sase infractiuni de abuz in serviciu, 19 infractiuni de complicitate la fals in inscrisuri si doua de neglijenta in serviciu.

Potrivit unui comunicat DNA, alaturi de edilul social-democrat au mai fost trimise in judecata inca opt persoane, printre care angajati ai primariei si directori de firme.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca Ion Sandu, in calitate de primar, a achitat, illegal, catre patru firme suma totala de 1,46 milioane de lei, din banii administratiei locale.

Sandu a facut platile in contextul derularii mai multor contracte de lucrari, insa procurorii sustin ca primarul a dat bani pe niste lucruri care nu exista.

Este vorba despre lucrari neefectuate si utilaje nelivrate in cadrul executiei canalizarii din localitatea Davidesti si lucrari care nu au fost executate in realitate in cadrul modernizarii ulitei Valcel din satul Contesti aflat in aceeasi comuna.

De asemenea, Sandu a platit si lucrari care nu au fost executate la reteaua de alimentare cu apa din mai multe sate ale comunei Davidesti, precum si la Caminul Cultural din localitate.

Mai mult, Ion Sandu i-a ajutat pe doi directori de firme sa falsifice mai multe inscrisuri „prin contrafacerea subscrierii, acestea materializandu-se prin acceptarea la plata, ordonantarea si achitarea lucrarilor mentionate in aceste inscrisuri, dar neexecutate in realitate”.

Totodata, „inculpatii Istrate Valeriu Mihai si Moise Dumitru, in calitate de diriginti de santier, desemnati din partea Primariei comunei Davidesti, privind contractele de lucrari mentionate anterior, au semnat si avizat prin stampilare mai multe situatii de lucrari in care au fost mentionate lucrari neexecutate, dar achitate de conducerea UATC Davidesti in contextul derularii contractelor”, se mai arata in rechizitoriul anchetatorilor.

In plus, Ion Sandu, alaturi de doua angajate ale primariei, nu a introdus in evidenta fiscala mai multe sume. De asemenea, acestia au dispus plata ilegala „din creditele bugetare aprobate pentru “Bunuri si servicii” a sumei de peste 24.000 de lei, reprezentand indemnizatie de hrana acordata salariatilor din cadrul Primariei comunei Davidesti”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arges. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.