Acasă Externe Agenda Europeana Belgia: Reuniunea șefilor de stat și de guvern de la Bruxelles, pregătită...

Belgia: Reuniunea șefilor de stat și de guvern de la Bruxelles, pregătită pe îndelete

DISTRIBUIȚI

135562 – 17032015  – Reprezentanţii statelor membre ale Uniunii Europene analizează probleme urgente, cum ar fi Uniunea Energetică, situaţia din Ucraina şi relaţiile cu Rusia. Uniunea Energetică propusă de Comisia Europeană, dar şi situaţia din Ucraina şi relaţiile cu Rusia, în pregătirea reuniunii la nivel înalt a şefilor de stat şi de guvern care va începe joi, la Bruxelles, sunt discutate azi la Consiliul Afaceri Generale.

Reprezentanţii statelor membre ale Uniunii Europene analizează astăzi, înainte cu două zile de summitul de primăvară a liderilor europeni, probleme urgente, cum ar fi Uniunea Energetică, unul dintre proiectele prioritare ale Comisiei Europene pentru perioada 2014 – 2019, dar şi semestrul european, dată fiind situaţia economică instabilă a Europei.

Un sondaj Eurostat, publicat cu puţin timp în urmă, arată că în zona euro preţurile sunt din nou în scădere, pentru a treia lună consecutiv, ceea ce creşte din nou pericolul de deflaţie.

Ministrul leton de Externe, Edgars Rinkevičs, preciza la sosire că pe agendă vor fi relaţiile externe ale Uniunii Europene, în pregătirea Consiliului European, cum este situaţia din Ucraina şi relaţiile cu Rusia.

Rămâne de văzut dacă liderii europeni vor decide joi şi vineri, la Bruxelles, dacă vor fi extinse sancţiunile la adresa Rusiei, după ce vor analiza aplicarea ultimului acord de încetare a focului încheiat recent la Minsk. – PROMPT MEDIA, sursa: Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.