Acasă Centru Brasov Braşov: Trimişi în judecată pentru retrocedări ilegale de pădure

Braşov: Trimişi în judecată pentru retrocedări ilegale de pădure

DISTRIBUIȚI

 135400 – 10032015  Procurorii DNA din Brașov au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Ceteraş, aflat în arest preventiv, şi a lui Mihail Cosmin Vasile,  avocat în Baroul Buzău, ambii pentru trafic de influență. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în contextul demersurilor făcute pentru retrocedarea unor mari suprafețe de teren forestier, în perioada imediat următoare emiterii deciziei nr. 231/2012, inculpatul Gheorghe Paltin Sturdza și avocatul său, Ioan Adam, au făcut demersuri pentru a se efectua o cât mai rapidă punere în punere în posesie și eliberare a titlului de proprietate prin coruperea funcționarilor publici implicați.

Având în vedere că Tribunalul Covasna dispusese cea mai mare retrocedare de pădure din România (43.227 ha), rămasă irevocabilă, interesul persoanelor care se ocupau în mod obișnuit cu vânzarea de păduri a fost foarte ridicat, știut fiind că valoarea unei păduri crește proporțional cu mărimea suprafeței compacte.

Unul dintre primii interesați de pădurea proaspăt câștigată a fost Gheorghe Ceteraș, care l-a contactat pe Gheorghe Sturdza Paltin și i-a cerut o întâlnire legată de subiectul terenului respectiv.

La data de 26 iulie 2012, cu ocazia întâlnirii pe care au avut-o la Brașov,  Mihail Cosmin Vasile și Gheorghe Ceteraș i-au pretins lui Gheorghe Paltin Sturdza suprafața de 10.000 de hectare de pădure (25% din suprafața totală), în schimbul determinării funcționarilor din județul Bacău (prefect – președintele Comisiei județene de fond funciar, ITRSV, Direcția silvică etc.) să efectueze cât mai urgent punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate pentru cele 43.227 ha de teren forestier.

Acesta din urmă nu a acceptat propunerea celor doi inculpați, comisionul pretins părându-i-se foarte mare.

Gheorghe Ceteraș și Mihail-Cosmin Vasile fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA Ploiești, care privește reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de 5.134 hectare de teren forestier.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Brașov, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse de procurori. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.