Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Corneliu Dobriţoiu demisionează din fruntea Comisiei de apărare

Bucureşti: Corneliu Dobriţoiu demisionează din fruntea Comisiei de apărare

DISTRIBUIȚI

135740 – 24032015 –   Senatorul Corneliu Dobritoiu a anuntat, luni, ca demisioneaza din functia de presedinte al Comisiei de Aparare, in urma deciziei de condamnare pronunțată luni de magistrații ICCJ în dosarul „Case pentru generali”.

„Ca urmare a deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, imi anunt demisia din functia de presedinte al Comisiei pentru Aparare, Ordine publica si Siguranta Nationala din Senat”, a precizat Dobritoiu, intr-un comunicat transmis luni de PNL.

„Consider ca se impune un astfel de gest de onoare pentru ca nu vreau ca din cauza unei spete juridice personale sa pun presiune pe colegii mei din PNL, partid care mi-a oferit sprijinul sau si m-a desemnat sa-l reprezint in functii inalte de demnitate publica. Voi continua sa lupt pentru demonstrarea nevinovatiei mele in fata instantei, convins fiind de impatialitatea judecatorilor si a principiilor statului de drept”, a continuat el.

Corneliu Dobritoiu mai scrie ca va ramane loial PNL si politicilor sale, iar la momentul intrarii in vigoare a modificarilor statutare, le va respecta „ad-literam”.

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu a fost condamnat, luni, de ICCJ, la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul „Case pentru generali”.

Corneliu Dobritoiu a primit o pedeapsa de un an de inchisoare pentru participatie improprie la abuz in serviciu si doua luni pentru participatie improprie la fals intelectual. Pedepsele au fost contopite, iar fostul ministru al Apararii a fost condamnat, in final, la un an de inchisoare. Instanta a dispus suspendarea pedepsei pe o perioada de incercare de trei ani.

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu si alti zece generali si colonei, persoane care au detinut functii de conducere in MApN la data faptelor, au fost trimisi in judecata de DNA, in septembrie 2013, pentru cumpararea unor locuinte de serviciu, la un pret subventionat, in baza unor declaratii false.

„Concret, inculpatii au depus la dosarul de cumparare acte false si astfel, i-au determinat membrii comisiei de vanzare si ai comisiei de auditare in vederea vanzarii, sa-si incalce atributiile de serviciu si sa intocmeasca documente oficiale false, pe baza carora, prevalandu-se de prevederile Legii 562/2004, si-au cumparat locuintele de serviciu in regim subventionat, in conditiile in care detineau sau detinusera, una, doua sau chiar trei alte locuinte proprietate personala”, potrivit rechizitoriului procurorilor.

Potrivit legii, cadrele militare sau fostele cadre militare care detineau, la data aparitiei actului normativ, locuinte de serviciu apartinand Ministerului Apararii Nationale, le puteau cumpara, in regim subventionat, insa cu anumite conditii, intre care: titularul contractului de inchiriere sa detina aceasta calitate de chirias in baza unui contract de inchiriere valabil incheiat, titularul cererii de cumparare sa nu detina sau sa nu fi detinut locuinte proprietate pe teritoriul Romaniei si sa nu mai fi cumparat din fondul de stat o alta locuinta, in regim subventionat.

Prejudiciul stabilit in acest dosar este de 1.207.670 de lei, din care 1.095.682,56 lei reprezinta prejudiciul suferit de Ministerul Apararii Nationale ca urmare a vanzarii la un pret diminuat fata de valoarea de inventar, a fiecarei locuinte si 111.988 de lei este contravaloarea chiriei platita de MApN unei parti vatamate, incepand din luna ianuarie 2005 pana la zi, mai spuneau procurorii.

Ministerul Apararii Nationale se constituie parte civila in cauza, revendicand cei 1.207.670 de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului a fost instituit sechestru asigurator asupra bunurilor imobile apartinand Floarei Serban, lui Radici, Nastase, Medar, Rotaru, Matei, Vizitiu si Gonciaruc.

Corneliu Dobritoiu a consemnat la dispozitia organului judiciar suma retinuta ca prejudiciu in sarcina sa, respectiv 15.846 lei, procurorii dispunand ridicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile ale acestuia, care fusese instituit in cursul urmaririi penale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.