Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Corupţia, transformată în “atracţie turistică”

Bucureşti: Corupţia, transformată în “atracţie turistică”

DISTRIBUIȚI

 135667 – 27032015 – Alianța pentru o Românie Curată îndeamnă cetățenii și organizațiile care militează contra corupției să participe la Turul virtual al Marilor Tunuri. România Curată, proiect al Societății Academice din România, a lansat în România un nou concept, punând pe hartă corupția şi transformând-o în ”atracție turistică”.

“Vizităm, filmăm, fotografiem şi popularizăm averi ale unor înalți demnitari arestați și/sau condamnați pentru fapte de corupție, proiecte urbanistice care sfidează deciziile judecătorilor care le-au declarat ilegale, investiții inutile / supradimensionate financiar și alte surprize cel puțin la fel de picante”, se arată într-un comunicat al Alianţei pentru o Românie Curată.

Primul Tur al Marilor Tunuri bucureștene s-a desfășurat duminică, 22 martie a. c., şi l-a avut ca ghid pe Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul.

Obiectivele alese pentru acest prim tur bucureștean au fost: blocul fostului premier Adrian Năstase din str. Zambaccian, vila construită de Elena Udrea pe str. Frederic Chopin (tun imobiliar în cartierul Floreasca), construcțiile ilegale din Bucurestii noi și Dămăroaia, drumul expres spre A1 – Podul Ciurel (un exemplu despre cum se cheltuie sute de milioane de euro cu avize în neregulă și expropieri forțate. vila din str. Carol Davila construită de fostul ministru al Justiției Valeriu Stoica și omul de afaceri Marius Locic, Pasajul Basarab (un exemplu de cum se poate umfla nota de plată din bani publici), Buzești-Berzei-Uranus-fosta Hala Matache (unde pentru bani, rechinii imobiliari au pus buldozerele pe case de patrimoniu istoric), blocul declarat de justiție ilegal, de lângă Catedrala Sf. Iosif (pentru care autoritățile refuză să respecte decizia judecătorească și să-l demoleze), turnul ars care riscă să se prăbușească peste Biserica Armenească, casa lui Traian Băsescu din str. Mihăileanu, strada Pridvorului și abuzurile rechinilor imobiliari din Parcul Tineretului.

“Lucrurile nu se opresc aici. Pregătim de asemenea organizarea câte unui Tur al marilor tunuri în fiecare regiune a țării. Scopul nostru este acela de a mediatiza problemele de integritate publică. Vorbim oamenilor și despre tipurile de soluții la care apelează societatea civilă în lupta contra abuzurilor. La Turul Marilor Tunuri din București au participat nu numai oameni atrași de obiectivele turustice de mai sus ori lideri ai organizațiilor membre, ci și cetățeni din grupurile de inițiativă care se luptă împotriva neregulilor și abuzurilor în cazurile Tineretului, Ciurel și Bucureștii Noi-Dămăroaia, fiecare spunându-și punctul de vedere și povestind în ce anume au constat demersurile lor. Încurajăm atât voluntarii, cât și utilizatorii portalului romaniacurata.ro să participe la aceste acțiuni și/sau să organizeze vizitarea instituțiilor publice cu cele mai mari probleme de corupție și locurile în care au fost realizate investiții inutile și supradimensionate din punct de vedere financiar. Locurile de atracție turistică”au fost alese la București și Cluj și vor fi alese și în celelalte locații, pe baza informațiilor furnizate de cetățeni sau jurnaliștii noștri. Pentru că turneul nostru bucureștean a avut succes, România Curată îi invită pe toți cetățenii interesați să punem împreună pe hartă și alte atracții turistice. Exemple concrete de mari Tunuri. Să ducem lumea la ele și să-i arătăm cu degetul. Să-I ajutăm pe cât mai mulți să înțeleagă unde se regăsesc averile ilegale. Care sunt consecințele concrete ale marilor tunuri. Cum se deformează din cauza ilegalităților fața istorică a orașelor noastre. Cum se reflectă concret sărăcia țării în bogăția din buzunarele corupților. Până vom organiza viitoarele tururi în alte orașe ale țării, configurăm și un tur virtual al marilor tunuri.”, se precizează în comunicat.

România Curată îi invită pe toţi cei interesaţi să trimită sugestii pentru locații care merită vizitate, fotografii și înregistrări. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.