Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: CSM a sesizat CCR în legătură cu cazul Dan Şova

Bucureşti: CSM a sesizat CCR în legătură cu cazul Dan Şova

DISTRIBUIȚI

135711 – 31032015 –  Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat luni seara că a sesizat Curtea Constituţională a României (CCR) pentru a soluţionarea conflictului de natură constituţională în cazul senatorului Dan Şova. „Azi, 30 martie 2015, domnul judecător Marius Badea Tudose, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Curtea Constituţională cu o cerere de soluţionare a posibilului conflict juridic de natură constituţională dintre autoritatea judecătorească şi puterea legislativă, în cazul senatorului Dan Şova. Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict de natură juridică constituţională între menţionatele autorităţi publice, în măsură să împiedice autoritatea judecătorească să-şi îndeplinească atribuţiile constituţionale şi legale cu care a fost învestită, în vederea restabilirii ordinii constituţionale care trebuie să existe între autorităţile publice prevăzute în Titlul III din Constituţia României”, se arată într-un comunicat al CSM.

La CCR se mai afla alte doua sesizari legate de votul Senatului în cazul cererii DNA de arestare a lui Dan Şova, una depusa de presedintele Klaus Iohannis si a doua de PNL.

Cele doua solicitari vor fi discutate de CCR in data de 8 aprilie.

Senatul a votat, miercuri, solicitarea DNA de incuviintare a arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova. 79 de voturi au fost favorabile solicitarii DNA, dar presedintele Senatului a anuntat ca numarul este insuficient, fiind nevoie, conform regulamentului Senatului si statutului deputatilor si senatorilor de majoritate calificata, adica de 85 de voturi.

In schimb, conform Constitutiei, numarul de voturi era suficient; Legea fundamentală prevede ca hotararile Parlamentului se adopta cu majoritatea celor prezenti. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.