Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dosarul Mineriadei: Ion Iliescu nu se teme de surprize

Bucureşti: Dosarul Mineriadei: Ion Iliescu nu se teme de surprize

DISTRIBUIȚI

 135374 – 09032015  Ion Iliescu a declarat, luni, dupa ce magistratii de la Inalta Curte au confirmat decizia procurorului general de redeschidere a dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990, ca nu are motive sa aiba surprize. „Nu am ce comenta, este treaba justitiei sa vada, sa analizeze, sa finalizeze. Nu am motive nici sa am surprize, nici sa nu am surprize”, a declarat Ion Iliescu pentru Gandul.

Intrebat daca redeschiderea dosarului este o problema care sa il vizeze personal, fostul sef al statului a raspuns: „Justitia daca considera necesar sa mai clarifice aspecte, asta e”.

Inalta Curte a confirmat, luni, decizia procurorului general de redeschidere a dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990, dosar in care este anchetat si fostul presedinte Ion Iliescu.

Astfel, judecatorii au admis in parte redeschiderea dosarului in rem pentru inceperea urmaririi penale pentru infractiuni contra pacii si omenirii si infractiuni de omor.

Urmeaza ca, dupa procedurile prevazute de lege, procurorii sa reia cercetarile, identificand partile, martorii si succesiunea de evenimente produse atunci. La final, procurorii vor stabili cine se face vinovat in opinia lor pentru producerea de victime la mineriada din 13-15 iunie si pe cine vor trimite in judecata.

Ion Iliescu urmeaza sa fie chemat la audieri in acest dosar pentru care in urma cu 6 ani s-a dat neinceperea urmaririi penale.

In dosarul Mineriadei din 13-15 iunie sunt 34 de invinuiti, inclusiv demnitari de cel mai inalt rang in stat la vremea respectiva, printre care fostul presedinte Ion Iliescu, fostul director SRI, Virgil Magureanu, fostii ministri Victor Atanasie Stanculescu si Mihai Chitac. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.