Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Funcţionarii publici ameninţă cu greva generală

Bucureşti: Funcţionarii publici ameninţă cu greva generală

DISTRIBUIȚI

135439 – 12032015  Functionarii publici din primarii, consilii judetene si institutii subordonate acestora sunt hotarati sa declanseze greva generala, acuzand Guvernul ca nu a dat curs solicitarilor si doleantelor lor. Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie anunta, joi, prin intermediul unui comunicat, ca va continua actiunile de protest si va organiza greva generala cu intreruperea activitatii timp de o zi in institutiile din administratia publica locala.

Greva se va desfasura in luna aprilie 2015, la o data care va fi stabilita de catre Biroul executiv al federatiei, dupa strangerea de semnaturi privind acordul tuturor salariatilor pentru participarea la aceasta actiune de protest.

Sindicalistii acuza Guvernul de „lipsa de interes pentru rezolvarea problemelor grave in ceea ce priveste salarizarea si drepturile angajatilor care isi desfasoara activitatea in administratia publica locala”.

Revendicarile angajatilor din administratia locala vizeaza acordarea tichetelor de masa sau a normei de hrana si cresteri salariale.

Federatia a declansat in luna ianuarie 2015 conflictul colectiv de munca, a instiintat Guvernul despre acest lucru, iar in luna februarie 2015 a organizat prima forma de protest care a presupus intreruperea programului de lucru, timp de o jumatate de ora, in primarii, consilii judetene si institutii subordonate acestora de pe intreg teritoriul tarii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.