Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ginerele lui Traian Băsescu, urmărit penal în dosarul lui Sergiu Lucinschi

Bucureşti: Ginerele lui Traian Băsescu, urmărit penal în dosarul lui Sergiu Lucinschi

DISTRIBUIȚI

Radu Pricop,135725 – 31032015 – Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, s-a prezentat marți la sediul DNA, unde a stat peste o jumatate de ora. Nu se știe deocamdată care este motivul pentru care acesta a fost chemat la DNA  și nici despre ce dosar este vorba.

Potrivit televiziunilor de stiri, Pricop are calitatea de suspect si este urmarit penal in dosarul in care Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Rep. Moldova, a fost retinut.

Surse judiciare sustin ca Radu Pricop l-ar fi ajutat pe Sergiu Lucinschi sa santajeze un om de afaceri, ginerele lui Basescu fiind astfel acuzat de complicitate la santaj.

Sergiu Lucinschi a fost retinut luni seara pentru santajarea unui om de afaceri. El a fost ajutat de un ofiter DIICOT, care a fost prins in flagrant delict cand primea 5.000 de euro. Ginerele lui Traian Basescu este urmarit penal intr-un dosar privind retrocedarea de catre ANRP a unor terenuri, fiind acuzat de fals si inselaciune.

In aprilie 2014, Parchetul PICCJ a inceput urmarirea penala in dosarul legat de restituirea ilegala a unor terenuri din orasul Stefanesti, de langa Pitesti.

In acest dosar, ANRP este parte civila, iar Radu Pricop este acuzat ca, impreuna cu 11 persoane, ar fi obtinut despagubiri de zece milioane de euro, folosind documente false, pentru terenuri ce au apartinut urmasilor Bratienilor.

Dosarul a fost initial instrumentat de DIICOT, insa pe 18 martie aceasta a sesizat DNA, cerand magistratilor anticoruptie sa il ancheteze pe ginerele fostului presedinte.

DIICOT si-a declinat competenta, deoarece ar exista suspiciuni cu privire la momentul in care s-a intocmit dosarul lui Radu Pricop, precum si indicii de fapte de coruptie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.