Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Guvernul susține cu bani participarea Teatrului Evreiesc la New York International...

Bucureşti: Guvernul susține cu bani participarea Teatrului Evreiesc la New York International Performing Arts Festival

DISTRIBUIȚI

 135437 – 11032015  Executivul a răspuns solicitării de sprijin financiar a Teatrului Evreiesc de Stat din București, invitat să prezinte două spectacole în cadrul New York International Performing Arts Festival, cel mai prestigios festival de arte ale spectacolului și cultură idiș din lume. Pentru susținerea acestui proiect, Guvernul a aprobat astăzi alocarea din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului pe anul 2015 a sumei de 238.000 lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Culturii.

Echipa Teatrului Evreiesc de Stat va susține, în cadrul Festivalului de la New York, din luna iulie, mai multe reprezentații cu spectacolele “Stele rătăcitoare” și “Astă seară: Lola Blau” și, de asemenea, va participa la workshop-uri, seminarii și întâlniri cu mass media.

Demersul are un rol deosebit în promovarea școlii românești de teatru și a imaginii României peste hotare, în evidențierea tradițiilor minorității evreiești din România și în participarea la dialogul multicultural în lumea contemporană, potrrivit unui comunicat al Guvernului.

Teatrul Evreiesc de Stat din București este primul teatru profesionist de limbă idiș din lume, având 130 de ani de existență și activitate neîntreruptă. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.