Acasă Social Bucureşti: Împrumut de 200 milioane euro pentru liceenii şi studenţii cu risc...

Bucureşti: Împrumut de 200 milioane euro pentru liceenii şi studenţii cu risc de abandon

DISTRIBUIȚI

  – 135682 – 20032015 – Banca Mondiala a aprobat la inceputul saptamanii un imprumut de 200 milioane de euro pentru Proiectul privind invatamantul secundar, potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei. Proiectul va fi implementat de Minister, in urmatorii 7 ani. Obiectivele acestuia sunt cresterea ratei de tranzitie de la liceu in universitati, reducerea abandonului universitar si se concentreaza pe scoli cu procent redus de promovare a Bacalaureatului.

Obiectivele proiectului sunt cresterea ratei de tranzitie de la liceu la universitati, precum si cresterea numarului studentilor romani care finalizeaza cu succes studiile universitare.

Proiectul se concentreaza pe scoli cu procent redus de promovare a examenului de Bacalaureat si pe grupuri de elevi si studenti expusi riscului de nepromovare, cu accent pe cei din grupuri dezavantajate. Activitatile vor urmari reducerea abandonului scolar si universitar, precum si cresterea numarului absolventilor de invatamant superior, precizeaza Ministerul Educatiei.

Ministerul anunta ca activitatile includ finantari acordate liceelor pentru a-i sprijini pe elevii care se pregatesc pentru examenul de Bacalaureat si pentru admiterea la facultate si care au nevoie de cursuri suplimentare de pregatire, consiliere si indrumare.

De asemenea, va fi acordat sprijin si pentru actiuni extracuriculare sau pentru dotari. abandon scolar

„Proiectul vizeaza si interventii sistemice, cum ar fi revizuirea programelor scolare, perfectionarea cadrelor didactice si revizuirea unor aspecte legate de cadrul national de evaluare si examinare menite a imbunatati calitatea educatiei in ciclul secundar superior”, se arata in comunicat.

Ministerul precizeaza ca „universitatile publice vor primi finantari pentru derularea unor activitati de pregatire suplimentara, tutoriat, coaching, programe de vara tip ‘punte’ intre licee si universitati, precum si pentru dezvoltarea unor centre de invatare”.

Potrivit Ministerului Educatiei, „memorandumul de aprobare a raportului de negociere privind Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Mondiala, in valoare de 200 milioane de Euro in vederea sustinerii implementarii acestui proiect, a fost validat in sedinta de Guvern din data de 25 februarie 2015”.

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a declarat ca „Banca Mondiala a sprijinit Ministerul Educatiei si Guvernul Romaniei inca din anii ’90, prin proiecte care au vizat reabilitarea scolilor si cresterea calitatii invatamantului preuniversitar, in general, si a celui din mediul rural, in particular. A sprijinit, de asemenea, prin asistenta tehnica si studii relevante reformele din invatamantul superior, finantarea pe elev in sectorul preuniversitar, dezvoltarea invatamantului romanesc, in ansamblu. Nu pot decat sa salut continuarea acestei colaborari ce reprezinta un semnificativ pas inainte pentru educatia din Romania”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.