Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: În cazul Șova, Victor Ponta recomandă parlamentarilor să în favoarea cererii...

Bucureşti: În cazul Șova, Victor Ponta recomandă parlamentarilor să în favoarea cererii DNA, dar nu garantează rezultatul

DISTRIBUIȚI
ponta_-_b1

135502 – 16032015  – Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca intotdeauna le-a recomandat parlamentarilor PSD sa voteze pentru in cazul solicitarilor formulate de DNA. Afirmatia lui Victor Ponta a fost facuta la B1 Tv, in urma unei intrebari legată de modul in care vor vota alesii PSD la cererea DNA de arestare a lui Dan Sova.

„Recomandarea nostra a fost intotdeauna de a se vota pentru. Dar, dincolo de recomandare, oamenii au propria lor minte”, a spus Ponta.

Premierul a tinut sa precizeze ca nu a facut parte niciodata din casa de avocatura Sova, avand doar o colaborare.

„Domnul Sova si colegii sai avocati erau si sunt pe drept comercial, au avut de cateva ori, cu clientii lor, dar nu cu Turceni si Rovinari, cauze penale, eu fiind specializat pe penal, am avut un contract de colaborare. Au fost verificati de ANAF, DNA, ANI si nu exista nicio legatura. N-am facut niciodata parte din casa de avocatura Sova, am avut o colaborare pe penal. In 2006-2008 nu aveau sediul social in Gorj, tineau de AVAS, si aveau sediul in Bucuresti. Nu se lua nicio decizie la Gorj”, a explicat premierul.

DNA a cerut, vineri, arestarea senatorului Dan Sova, fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Procurorii sustin ca, in perioada 2007-2009, Dan Sova a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre Complexele Energetice Rovinari si Turceni, pe de o parte, si SCA „Sova si Asociatii”, pe de alta parte, se arata intr-un comunicat al DNA.

Totodata, Dan Sova in calitate de „avocat coordonator”, mentiune trecuta expres in toate aceste contracte, a participat la mai multe discutii legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER si CET si la alte institutii contribuind efectiv la incheierea acestor contracte si acte aditionale.

De asemenea, el a efectuat si activitate de consultanta juridica in temeiul acestor contracte si acte aditionale.

Duminica seara, Dan Sova a declarat ca este foarte afectat de cererea formulata de DNA privind arestarea sa.

Potrivit senatorului, faptele care il vizeaza in acest dosar nu au legatura cu activitatea sa politica, ci cu activitatea de avocat.

„Nu sunt acuzat de fapte de coruptie, ci de complicitate morala la abuz in serviciu. Am aflat de propunerea de retinere si arestare de la televizor”, a precizat Dan Sova la Antena 3. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.