Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Klaus Iohannis despre autonomia Transilvaniei: Respectarea Constituţiei, obligatorie!

București: Klaus Iohannis despre autonomia Transilvaniei: Respectarea Constituţiei, obligatorie!

DISTRIBUIȚI

135554 – 17032015  – După ce a primit, luna trecută, o petiţie semnată de peste 14.000 de persoane prin care este cerută autonomia Transilvaniei, preşedintele României a răspuns respectivei solicitări. Şeful statului a invocat actuala Constituţie şi a dat de înţeles că această regiune a ţării nu va deveni autonomă.

Iohannis a analizat „scrisoarea” înregistrată la Administraţia Prezidenţială în data de 20 februarie şi, prin intermediul consilierului prezidenţial Andrei Muraru, a răspuns petiţiei depuse de către Erno Fancsali, notează Citynews.ro

„În urma analizei vă informăm că art. 1, alin (1) şi (5) din Constituţia României precizează că România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, iar respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie. Potrivit art. 2 alin (2) din Constituţia României, nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu. România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi”, se arată în răspunsul Administraţiei Prezidenţiale, postat de Erno Fancsali pe Facebook, care taie elanul celor care ar fi dorit capitala, dar şi un guvern regional, la Cluj-Napoca.

Semnăturile au fost strânse în perioada ianuarie 2013-februarie 2015, însă între timp numărul celor care au semnat pe internet petiţia a ajuns la 14.760.

Istoria şi tradiţia din Transilvania sunt complet diferite de fostul Regat. Regiunea noastră a fost întotdeauna parte a Europei civilizate. După 1989, starea regiunii noastre nu s-a îmbunătăţit. Impozitele acumulate în Transilvania ajung în Moldova şi Oltenia pe nedrept. Transilvania este trezoreria ţării noastre fără autodeterminare. Ei au mai mare nevoie de noi, decât noi avem de ei. Regiunea noastră s-ar putea autosusţine. Avem păduri, ape minerale, un potenţial turistic foarte mare, oraşe medievale unice în România, sute de castele, cetăţi, o universitate care, mulţumită multiculturalismului, este în fruntea universităţilor din ţară. Noi nu vrem nimic de la alţii, dar ce e al nostru nu lăsăm”, se arată în documentul care a susţinut autonomia Transilvaniei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.