Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Marian Vanghelie a fost reţinut

Bucureşti: Marian Vanghelie a fost reţinut

DISTRIBUIȚI

35462 – 13032015   – Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost retinut joi seara pentru 24 de ore,vanghelie 2 el urmand a fi dus astazi in fata instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. De asemenea, alte patru persoane, printre care si varul lui Marian Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, au fost retinute joi seara in dosarul in care este implicat si fostul social-democrat.

Celelalte trei persoane retinute de procurorii anticoruptie sunt angajate ale Primariei Sectorului 5.

De asemenea, iubita edilului, Oana Niculescu Mizil, este urmarita penal, fiind acuzata de operatiuni financiare incompatibile cu functia de deputat – ar fi administrat o societate comerciala, acuzatii pe care le neaga.

Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, a fost adus joi seara la sediul DNA, dupa o zi intreaga de perchezitii la locuinta sa si la sediul primariei pe care o conduce.

De dimineata, edilul a asistat la perchezitiile de la domiciliul sau efectuate de DNA. Ulterior, timp de aproape opt ore, au avut loc perchezitii la sediul Primariei. In jurul orei 22.00, Vanghelie a fost dus cu mascatii la sediul DNA, pentru audieri.

Procurorii DNA au descins, joi dimineata, la locuinta lui Marian Vanghelie, de unde au ridicat ceasuri si documente, iar apoi au mers la Primaria Sectorului 5, unde perchezitiile au continuat pana la orele serii, in prezenta edilului.

Marian Vanghelie este vizat de un dosar de coruptie, fiind acuzat de abuz in serviciu si luare de mita, sustin surse judiciare. In acest caz este vorba despre contracte atribuite in mod ilegal catre o firma care a efectuat lucrari finantate din banii primariei, respectiv reabilitarea unor institutii de invatamant.

Prejudiciul s-ar ridica la aproape 450 de milioane de euro. Marian Vanghelie ar fi perceput comisioane de 20% din contractele atribuite, adica in jur de 90 de milioane de euro.

Edilul a negat insa toate acuzatiile si i-a avertizat pe politicieni, in special pe Victor Ponta si pe ministrul de Interne Gabriel Oprea, ca le „vine randul la toti”.

Si iubita primarului, Oana Mizil, a fost audiata joi la DNA, unde a dat explicatii in dosarul lui Marian Vanghelie. Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale in cazul Oanei Niculescu Mizil, aceasta anuntand la iesirea de la audieri ca demisioneaza din Parlamentul Romaniei. In plus, iubita lui Marian Vanghelie a precizat ca e insarcinata cu edilul Sectorului 5.

Ea este acuzata de operatiuni financiare incompatibile cu functia de deputat – ar fi administrat o societate comerciala, acuzatii pe care le neaga. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.