Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Justiţiei: Mă voi consulta cu preşedintele înainte de a face...

Bucureşti: Ministrul Justiţiei: Mă voi consulta cu preşedintele înainte de a face propunerea pentru viitorul şef al DIICOT

DISTRIBUIȚI

135340 – 06032015  –  Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, vineri, ca se va consulta cu presedintele Klaus Iohannis inainte de a veni cu o propunere pentru noul procuror sef al DIICOT, adaugand ca va face toate demersurile ca in fruntea acestei structuri sa fie numit „cel mai bun procuror”.

Declaratia a fost facuta de ministrul Justitiei dupa participarea la prezentarea bilantului de activitate a DIICOT, potrivit Hotnews.ro.

Robert Cazanciuc a afirmat, in contextul in care in prezent se depun candidaturi pentru conducerea DIICOT, ca se va consulta, „cu siguranta”, cu presedintele Klaus Iohannis, inainte de a-si prezenta propunerea pentru viitorul sef al DIICOT.

Intrebat daca va cere informatii de la SRI, pentru a fi preintampinate cazurile precum cel al Alinei Bica, Robert Cazanciuc a spus ca va face „toate demersurile legale, in asa fel incat la conducerea DIICOT sa fie cel mai bun procuror”.

Robert Cazanciuc a facut apel sa se inscrie pentru ocuparea functiei de sef al DIICOT toti procurorii care cred ca au experienta, maturitatea si integritatea sa conduca aceasta structura.

„Este o procedura deschisa, fiecare procuror are sansa. Inscrierile se inchid pe 16 martie. Este o procedura strict bazata pe legea in vigoare. Din moment ce toti procurorii au sanse sa se inscrie, cred ca este foarte transparenta. Toti procurorii care respecta legea sunt invitati sa se inscrie. Nu este nimeni dinainte stabilit. Acesta este apelul meu, sa se inscrie toti cei care cred ca au experienta, maturitatea, integritatea sa poata conduce o asemenea structura. Criteriile sunt strict prevazute in lege”, a declarat ministrul Justitiei.

Ministrul Justitiei a participat, vineri, la prezentarea raportului de activitate a DIICOT. La eveniment au fost prezenti si vicepremierul Gabriel Oprea, seful SRI, Eduard Hellvig, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, procurorul sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, Marius Iacob, precum si membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.