Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Parlamentari germani, membri ai grupului de prietenie cu România, primiţi la...

Bucureşti: Parlamentari germani, membri ai grupului de prietenie cu România, primiţi la Guvern

DISTRIBUIȚI

135429 – 11032015  Prim-ministrul Victor Ponta s-a întâlnit astăzi, la sediul Guvernului, cu membrii grupului parlamentar de prietenie România-Germania, condus de  deputatul Rainer Arnold. Premierul român a apreciat și cu această ocazie dinamismul dialogului și cooperării dintre România și Germania, inclusiv în plan parlamentar, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Şeful Executivului a prezentat evoluțiile recente în plan economic și măsurile adoptate de către Guvern, în domeniul economic și social, pentru a crește atractivitatea economiei pentru investitori și a asigura crearea de noi locuri de muncă.

Premierul Ponta a mulțumit partenerilor germani pentru sprijinul  în promovarea învățământului dual, care va asigura competențe de care piața muncii din România are nevoie.

Totodată, prim-ministrul a încurajat companiile germane să își  extindă și diversifice investițiile în România, inclusiv din punct de vedere geografic.

Membrii delegației parlamentare germane au mulțumit părții române pentru măsurile de sprijinire a  minorității germane.

În cadrul discuțiilor au fost abordate și aspecte de actualitate de pe agenda europeană, precum și situația de securitate din vecinătatea estică.

Partea germană a arătat că împărtășește  preocupările oficialilor români în legătură cu evoluțiile din vecinătatea estică, insistând pe necesitatea implementării tuturor angajamentelor prevăzute de  Minsk 2.

Prim-ministrul Victor Ponta a salutat  susţinerea Germaniei pentru crearea în România a Unităţii NATO de Integrare a Forţelor şi a unui Comandament Multinaţional de nivel divizie şi a exprimat mulţumiri pentru contribuţia germană în acest sens. Şeful Guvernului a subliniat că Romania este un partener stabil și responsabil în regiune, cooperarea cu Germania fiind extrem de importantă, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.