Acasă Nord-Est Bacau Bucureşti: Percheziţii de amploare la video chat-uri

Bucureşti: Percheziţii de amploare la video chat-uri

DISTRIBUIȚI

135548 – 17032015  – Aproape 400 de poliţişti au efectuat marţi 93 de percheziții domiciliare, în București și în județele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiș și Ilfov, urmând a pune în executare nouă mandate de aducere, pentru destructurarea a patru grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, în legătură cu activități de tip ,,video chat”.

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice și a Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Din cercetări a reieșit că, prin conturile deschise la două societăţi bancare, persoanele bănuite ar fi efectuat operaţiuni financiare de peste 300.000.000 de dolari americani, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române. De asemenea, sunt efectuate cercetări în legatură cu o societate de tip ,,off shore”, care ar fi intermediat plăţi externe şi care ar fi ajutat membrii grupărilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obţinute pe teritoriul României.

Urmează a fi instituit sechestru asigurator asupra a peste 15.000.000 de dolari americani, aflați în conturile bancare ale persoanelor bănuite, precum și asupra a cinci locuințe și şase autoturisme. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.