Acasă Politic Bucureşti: Petre Roman îşi dă în judecată fosţii colegi deputaţi

Bucureşti: Petre Roman îşi dă în judecată fosţii colegi deputaţi

DISTRIBUIȚI

– 135679 – 20032015 – Fostul deputat Petre Roman a trimis o plângere prealabilă la Camera Deputaților în care îi anunță pe foștii colegi că, dacă va avea câștig de cauză, îi va da în judecată pentru decizia de a-i revoca mandatul de deputat.

„Nu exista o sentinta judecatoreasca ce sa se fi pronuntat asupra existentei starii de incompatibilitate care face obiectul de evaluare al ANI, prin urmare presedintele Camerei Deputatilor nu putea nici sa ia act de situatia de incetare a mandatului de deputat si nici sa constate starea de incompatibilitate pana la solutionarea definitiva a contestatiei impotriva raportului ANI”, se arata in plangerea lui Petre Roman.

PERSONALITATI_PUBLICE_petre romanDeputatul PNL Petre Roman si-a pierdut mandatul de parlamentar, pe 9 februarie, dupa ce plenul Camerei Deputatilor a luat act de incetarea acestuia, dupa ramanerea definitiva a sesizarii ANI privind incompatibilitatea fostului premier.

ANI a solicitat inca din data de 12 ianuarie revocarea lui Petre Roman dupa ce acesta nu a contestat in termen raportul de incompatibilitate la instanta prevazuta de lege. De asemenea, in prima zi a noii sesiuni parlamentare, ANI a solicitat din nou revocarea lui Petre Roman.

Deputatul s-a aparat in fata colegilor spunand ca are doua certificate de grefa de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti care dovedesc ca a solicitat in instanta anularea raportului ANI si apreciind ca atata timp cat isi „cauta dreptatea in justitie” nu isi poate pierde mandatul.

Insa prima contestatie a fost depusa de Petre Roman la Tribunalul Bucuresti, alta instanta decat cea competenta, respectiv Curtea de Apel Bucuresti, iar actiunea sa a fost respinsa. Totodata, s-a iesit din termenul de 15 zile prevazut de lege pentru a contesta o decizie ANI.

Prin urmare, Tribunalul Bucuresti a respins definitiv sesizarea lui Petre Roman si a precizat ca acesta nu mai poate contesta raportul de incompatibilitate al ANI. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.