Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierul Ponta: „La ANRP avem o problemă extrem de gravă”

Bucureşti: Premierul Ponta: „La ANRP avem o problemă extrem de gravă”

DISTRIBUIȚI

135187 – 02032015 –  Prim-ministrul Victor Ponta considera ca problema de la Autoritatea Nationala pentru Restiutuirea Proprietatilor (ANRP) este foarte grava si ca demisia membrilor conducerii este justificata. „La ANRP avem o problema extrem de grava. Pe de o parte, Parchetul face largi investigatii legate de modul in care s-au retrocedat, restitutit (proprietati – n.red.), (…) pe de alta parte, toata conducerea ANRP este amendata in fiecare zi de instante. Sunt intre ciocan si nicovala. Pe luna februarie au amenzi de trei ori salariul. Si atunci trebuie sa gasim o solutie. Nu se poate sa ai presiunea amenzilor din partea instantelor. Sper sa gasim o solutie ca totusi ANRP sa functioneze, dar in conditii bune si corecte”, a declarat Victor Ponta, potrrivit Ziare.com.

Premierul considera justificat faptul ca „oamenii, decat sa faca ceva ilegal sau de plateasca de trei ori salariul, au preferat sa plece”, adaugand ca ministrul Justitiei si cel al Finantelor incearca sa gaseasca o solutie.

„Eu spun ca au dreptate si ca nu putem continua asa”, a conchis Victor Ponta.

Presedintele ANRP, George Baesu, si-a dat demisia de la sefia institutiei, alaturi de cei doi vicepresedinti.

George Baesu i-a inaintat premierului Victor Ponta demisia sa si a celorlati membri ai conducerii, impreuna cu un memoriu in care reclama ca persoanele din conducerea ANRP sunt obligate sa achite amenzi pentru neplata la termen a titlurilor de despagubire.

Seful Autoritatii a dezvaluit ca in memoriu este precizat faptul ca impotriva ANRP exista mii de procese in care se cere amendarea institutiei cu zeci de mii de euro.

Sanctiunile ar trebui impuse pentru neemiterea sau neplata in termenul legal de 30 zile a titlurilor de despagubire in ceea ce priveste dosare vechi de cativa ani.

In acest sens, exista deja decizii ale judecatorilor, care obliga institutia la plata amenzilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.