Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierul Ponta: “Nu mă bucură că Rep. Moldova are un guvern...

Bucureşti: Premierul Ponta: “Nu mă bucură că Rep. Moldova are un guvern minoritar”

DISTRIBUIȚI

135165 – 02032015Premierul Victor Ponta a declarat ca nu se bucura ca guvernul din Rep. Moldova este unul minoritar. Declaratia a fost facuta in contextul in care seful Guvernului a vorbit despre decizia NATO ca Romania sa gazduiasca centre de control si de comanda.

„Prin decizia luata la nivelul NATO Romania va gazdui cel mai important termen de comanda. Romania e sigura, pregatita si e un subiect pe care si Iohannis, si eu, si presedintii Parlamentului am avut aceeasi pozitie. Ne-a adus foarte mult faptul ca am vorbit aceeasi limba. (…) Partea rea este ca criza din Ucraina nu este finalizata. Si in Moldova e bine ca avem un guvern, dar faptul ca e un guvern minoritar, care depinde de comunisti nu ma bucura, sper sa nu fac o greseala diplomatica”, a declarat Victor Ponta, duminica seara, la Antena 3.

Premierul a precizat ca Romania a investit foarte mult in Rep. Moldova.

„Cred ca asta a contat si la vot. Cei din Moldova au vazut ca nu sunt numai vorbe. Un guvern minoritar e mai complicat. Tot ce putem sa facem pentru Moldova o sa facem. Regiunea noastra nu este una stabila, dar vedem ce se intampla in jur”, a punctat el.

In privinta crizei, premierul a adaugat ca, din punctul sau de vedere, Romania trebuie sa se coordoneze perfect cu pozitia SUA.

„Exista constiinta la Washington ca Romania este cel mai stabil partener”, a spus Ponta, referitor la intalnirea cu seful CIA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.