Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Protest la Ambasada Franţei din cauza decorării lui Sorin Oprescu

Bucureşti: Protest la Ambasada Franţei din cauza decorării lui Sorin Oprescu

DISTRIBUIȚI

135466 – 13032015   – Decorarea primarului general Sorin Oprescu de către Ambasada Franţei în România a trezit revoltă în rândul bucureştenilor. 150 de oameni au protestat în faţa reprezentanţei diplomatice faţă de decizia de a acorda primarului general al Capitalei distincţia de „Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare”.

Protestatarii consideră gestul Ambasadei drept o insultă pentru toţi bucureştenii în condiţiile în care, spun ei, Sorin Oprescu a comis atâtea ilegalităţi şi nu are grijă de patrimoniul Capitalei.

Lipsa de viziune şi distrugerile din oraşul cunoscut cândva drept Micul Paris i-au făcut pe mai mulţi bucureşteni să iasă în stradă şi să se opună ca Sorin Oprescu să primească însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză. Ba chiar oamenii au trimis şi scrisori deschise pentru ca Ambasada Franţei să nu-l decoreze pe Oprescu.

„Daca domnii francezi care au ales să decoreze un asemenea personaj ar vorbi românește, ar înțelege cât de mitocănește vorbește, cât de jos se comportă, care sunt valorile lui. Nu am văzut o strategie de dezvoltare a Bucureștiului din punct de vedere al transportului, nu am văzut un act pozitiv în ceea ce privește planul urbanistic al Bucureștiului, am văzut lucrări de o calitate îndoielnică, atitudinea lui față de pistele pentru biciclete”, a declarat un participant la protest.

Aprobarea unor construcții ilegale, ruinarea patrimoniului istoric şi gestionarea în mod abuziv a problemei câinilor fără stăpân sunt alte motive pentru care cei 150 de bucureşteni strânşi în faţa Ambasadei Franţei au protestat în timpul ceremoniei de decorare a edilului.

”Este adevărat că distincția a fost acordată și lui Putin, dar să zicem că oamenii pot greși o dată. Pentru noi este de neconceput că primarul Oprescu care a comis atatea ilegalități poate să primească o sancțiune pozitivă din partea statului francez. Practic acest lucru îl va încuraja în disprețul pe care îl are fata de noi, cetățenii acestui oraș, îl va încuraja în continuarea politicilor lui absolut dezastruoase”, a spus Doina Vella, care a inițiat protestul.

Primarul Sorin Oprescu a primit joi însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincție civilă și militară franceză. Distincția i-a fost oferită de către reprezentantul Guvernului Francez, Jean-Marc Todeschini, Secretar de Stat (cu rang de Ministru delegat pentru Veterani și Memorie), în prezența Excelentei Sale, Fransois Saint-Paul, Ambasadorul Frantei în România.

La eveniment au participat și premierul Victor Ponta, fostul președinte Emil Constantinescu, ministrul Tineretului și Sporturilor, Gabriela Szabo, prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, oameni de cultura și sport, reprezentanți ai mediului academic și universitar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.