Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Reglementări bugetare pentru achiziția de apă grea

Bucureşti: Reglementări bugetare pentru achiziția de apă grea

DISTRIBUIȚI

 135432 – 11032015  Ministerul Energiei va finanța cărbunele necesar Regiei Autonome pentru Activități Nucleare Drobeta Turnu-Severin (RAAN) până la 1 septembrie 2015, potrivit unei prevederi incluse în ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative, informează Guvernul.

Măsura luată de Guvern are în vedere oprirea controlată și în condiții de siguranță a producției de apă grea. De asemenea, potrivit actului normativ, vor fi asigurate fondurile necesare pentru restituirea împrumuturilor acordate RAAN. În acest sens, în 2015, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pot fi alocate fonduri suplimentare pentru Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri.

Totodată, ordonanţa de urgenţă amintită stipulează că Ministerului Afacerilor Interne îi pot fi alocate fonduri suplimentare pentru constituirea stocurilor rezervă de stat de apă grea, mai stabilește ordonanța de urgență.

Urmare a acestei prevederi, tot astăzi a fost aprobată o hotărâre de guvern care prevede suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2015, cu suma de 30 de milioane de lei, pentru achiziția de apă grea de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS). Suplimentarea se va face din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Conform prevederilor legale privind constituirea rezervelor de apă grea destinate unităților 1-4 de la Centrala nuclearo-electrică de la Cernavodă, Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Problemelor Speciale (ANRSPS) preia de la RAAN cantitățile necesare de apă grea. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.