Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Reţineri în dosarul concursurilor organizate ilegal în şcoli

Bucureşti: Reţineri în dosarul concursurilor organizate ilegal în şcoli

DISTRIBUIȚI

 135339 – 06032015  –  Presedintele Fundatiei Evaluare in Educatie, Ionut Dumitru, si alte doua persoane au fost retinute, fiind acuzate ca ar fi organizat concursuri ilegale in scoli si si-ar fi insusit taxele platite de elevi. Sursele citate au declarat ca, pe langa Dumitru, au mai fost retinuti cumnatul acestuia, Catalin Oprea, si directorul executiv al fundatiei, Gabriela Epuras.

Cei trei sunt prezentati vineri in fata judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, fiind acuzati de delapidare si evaziune fiscala.

De asemenea, presedintele fundatiei este suspectat ca si-a platit sotia, fratele, nepoata, cumnatii si verii cu sute de milioane de lei din banii stransi din taxa de participare.

Acesta s-ar fi folosit de contracte fictive de drepturi de autor, desi unele dintre rudele sale nu aveau nici macar liceul terminat.

„Desi se obliga sa asigure fonduri pentru organizarea acestor concursuri, fundatia a perceput o taxa de participare de 20 lei pentru fiecare copil, pentru fiecare disciplina si etapa a concursului si a obtinut venituri in suma totala de circa 26 de milioane de lei, pentru care s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale”, se arata intr-un comunicat emis de Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF).

Politistii si procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au audiat joi 29 de persoane, dupa ce au facut 19 perchezitii in Bucuresti, Ilfov si Prahova.

Anchetatorii sustin ca, in perioada 2008-2013, fundatia a organizat competitii scolare contra cost, iar persoanele din conducere si-au insusit taxele colectate.

Acestea nu au platit impozit la stat pe banii adunati din taxele de participare si au inregistrat in contabilitate cheltuieli fictive.

Astfel, prejudiciul produs prin infractiunea de delapidare se ridica la 7,6 milioane de lei, in vreme ce prejudiciul adus staului prin ascunderea fondurilor impozabile si inregistrarea unor achizitii false ajunge la 1,7 milioane de lei. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.