Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Românii din Marea Britanie, susţinuţi în faţa ambasadorului Paul Brummel

Bucureşti: Românii din Marea Britanie, susţinuţi în faţa ambasadorului Paul Brummel

DISTRIBUIȚI

 Ana Birchall - Paul Brummel135201 – 02032015Deputatul PSD Ana Birchall, preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, a avut luni o întrevedere cu ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummel. Pe agenda întâlnirii s-au aflat mai multe subiecte de interes precum documentarul difuzat de canalul de televiziune Channel 4 care tratează în mod tendenţios situaţia românilor din Regatul Unit, cooperarea la nivel de comisii parlamentare în ce priveşte afacerile europene, colaborarea dintre cele două țări în special în domeniul economic precum și climatul din regiune, în contextul conflictului din Ucraina, potrivit unui comunicat primit de la biroul deputatului Ana Birchall.

Deputatul Ana Birchall a susținut că documentarul difuzat de postul de televiziune Channel 4 “The Romanians are coming” (“Vin românii”) este denigrator şi prezintă într-un mod trunchiat experienţa românilor în Marea Britanie folosind clişee şi exagerări”.

În context, ambasadorul Marii Britanii a afirmat că tema imigrației este amplificată în această perioadă, pe fondul apropierii alegerilor parlamentare, dar că este de așteptat ca această retorică să fie estompată după momentul electoral. De asemenea, Paul Brummel a susținut că, de exemplu, studenții români sunt cei mai buni ambasadori ai țării noastre în Regatul Unit.

Deputatul social-democrat a menționat că imigrația este un fenomen care privește toate statele membre ale UE, inclusiv România, care se confruntă de mai mulți ani cu un “exod al creierelor”.

“Cei mai mulţi dintre românii din Marea Britanie au plecat fie să studieze, fie să muncească cinstit. Sigur, vorbim atât despre tineri formaţi la şcoli bune care lucrează la companii şi firme prestigioase, cât şi despre români care îşi câştigă existenţa muncind din greu în diverse alte domenii, în cel mai multe cazuri fiind supracalificați pentru respectivele domenii. Ideea că românii din Regat comit infracţiuni, cerşesc sau pretind în mod nejustificat ajutoare sociale este neadevărată şi afectează în mod nedrept atât imaginea comunităţii româneşti din Marea Britanie, cât și a României, în general. Infracţionalitate nu înseamnă automat naționalitate și orice personă care nu respectă legile trebuie să fie pedepsită, dar nu putem să blamăm o comunitate întreagă pentru fărădelegile comise de unii”, a declarat Ana Birchall.

În calitate de preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene, Ana Birchall a reiterat disponibilitatea intensificării cooperării dintre Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaților și comisia similară a Parlamentului britanic (European Scrutiny Commitee), ca mecanism de consolidare a dialogului interparlamentar.

De asemenea, în cadrul întrevederii, ambasadorul Paul Brummel a subliniat că Marea Britanie va aprofunda colaborarea cu România în domeniul economic şi, în acest sens, în zilele următoare, România va fi vizitată de o delegație britanică de investitori și oameni de afaceri.

Totodată, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor şi-a exprimat speranţa că Marea Britanie, deși nu este membră Schengen, va susţine în discuţiile politice parcursul României de aderare la spaţiul Schengen.

“I-am transmis Excelenţei Sale că toate eforturile pe care ţara noastră le-a depus în ultimii ani oferă motive legitime de optimism cu privire la intrarea în Schengen. Decizia este, în esenţă, una politică şi sper ca partenerii noştri europeni să ne fie alături. România este un pilon de stabilitate și securitate la graniţa estică a Uniunii Europene și acţionează ca membru de facto al spațiului Schengen”, a mai afirmat deputatul social-democrat.

Președintele Comisiei pentru afaceri europene și oficialul britanic au precizat că cele două țări cooperează foarte bine atât la nivel bilateral, cât și în cadrul parteneriatelor asumate, în vederea asigurării securităţii în contextul amplificării amenințărilor teroriste.

În ultima parte a întrevederii, deputatul Ana Birchall şi ambasadorul Paul Brummel au discutat și despre climatul de instabilitate din regiunea Mării Negre, cei doi împărtășind ideea că disputa ruso-ucraineană aduce deservicii la nivelul întregului continent. În acest context, oficialul britanic a apreciat încă o dată seriozitatea și profesionalismul de care partenerii români dau dovadă, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.