Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Se reia vaccinarea diftero-tetanică în şcoli

Bucureşti: Se reia vaccinarea diftero-tetanică în şcoli

DISTRIBUIȚI

 135193 – 02032015Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, luni, că a dispus reluarea vaccinării diftero-tetanice în şcoli, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului a analizat loturile retrase şi a constatat că produsele sunt conforme, notează România Liberă. „Am fost informat de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale că testele pentru loturile de vaccin diftero-tetanic folosite în cadrul campaniei naţionale de imunizare a elevilor din clasa a VIII-a şi a IX-a, din ianuarie 2015, şi pentru care au fost suspiciuni privind apariţia unor reacţii adverse, arată că produsele sunt conforme, nefiind identificate neconformităţi de calitate„, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Bănicioiu a oprit, în 22 ianuarie, două loturi de vaccin diftero-tetanic şi a dispus analizarea lor de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), după ce au fost înregistrate atunci 53 de posibile reacţii adverse după vaccinare, la elevi din cinci judeţe.

Agenţia Naţională a Medicamentului a testat în laborator probele prelevate din seriile de vaccin suspectate că ar fi neconforme.

ANMDM consideră că reacţiile înregistrate se încadrează în limitele specificate de producător ca reacţii posibile după vaccinare„, a spus ministrul Nicolae Bănicioiu.

Ministerul Sănătăţii preciza, în ianuarie, că după vaccinarea diftero-tetanică au fost înregistrate manifestări uşoare şi tranzitorii, care s-au remis spontan şi nu au pus în pericol sănătatea elevilor.

Vaccinarea este o metodă de imunizare activă, profilactică, împotriva unor boli, prin inocularea unui vaccin. Menţionăm că administrarea vaccinurilor presupune şi posibila apariţie a unor reacţii postvaccinare normale (reacţii locale, durere locală, febră de scurtă durată etc.)”, arăta atunci Ministerul Sănătăţii. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.