Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Sechestru pe 16 milioane dolari in urma perchezitiilor la firmele de...

Bucureşti: Sechestru pe 16 milioane dolari in urma perchezitiilor la firmele de videochat

DISTRIBUIȚI

135590 – 18032015  –  În urma perchezițiilor effectuate marţi de Poliţia Română la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani prin servicii de tip video chat, a fost instituit sechestru asigurator asupra a peste 16.000.000 de dolari și au fost ridicați 200.000 de euro, precum și 120 de unități de calcul și 131 de carduri bancare.

La data de 17 martie a. c., Poliția Română a efectuat 93 de percheziții în București și în județele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiș și Ilfov, pentru destructurarea a patru grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală și spălare de bani prin activități de tip video chat”.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat bani, lei și valută, echivalentul a aproximativ 200.000 de euro, 120 de unități de calcul, 32 de medii de stocare și 131 de carduri bancare, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

De asemenea, a fost instituit sechestru asigurator pe banii aflați în conturile bancare ale persoanelor bănuite, în valoare de peste 16.000.000 de dolari americani, precum și asupra a cinci locuințe și şase autoturisme.

Nouă persoane au fost aduse la audieri, fiind cercetate pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Din cercetări a reieșit că, prin conturile deschise la două societăţi bancare, persoanele bănuite ar fi efectuat operaţiuni financiare de peste 300.000.000 de dolari.

În continuare, sunt efectuate cercetări în legatură cu o societate de tip off shore, care ar fi intermediat plăţi externe şi care ar fi ajutat membrii grupărilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obţinute pe teritoriul României. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.