Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Şefa DNA: “Nu cred că-şi permite vreun politician să mă sune...

Bucureşti: Şefa DNA: “Nu cred că-şi permite vreun politician să mă sune şi să-mi spună ce să fac”

DISTRIBUIȚI

135464 – 13032015   – Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, joi, ca nu a existat niciun fel de presiune asupra ei din partea unor politicieni, pentru ca nu vorbeste cu ei si considera ca nu exista vreun politician in Romania care sa isi permita sa o sune si sa o intrebe de dosare. Declaratia a fost facuta dupa ce sefa DNA a primit premiul GDS pe anul 2014.

In timpul dezbaterii GDS avand ca tema „Lupta impotriva coruptiei versus Tara procurorilor”, Kovesi a fost intrebata daca au existat presiuni asupra ei sau DNA venite din sfera politica.

„Sunt foarte multe presiuni exterioare. Dar din partea politicienilor pot sa spun ca nu am niciun fel de presiune, pentru ca nu vorbesc cu ei. Sunt foarte rare situatiile in care vorbesc cu un politician. Exceptand situatiile de la inceputul anului, cand anumite persoane, care detin functii politice in stat si sunt invitate la bilantul DNA in virtutea cutumei si pozitiilor pe care le au, nu avem alte discutii, decat cele in cadru institutional”, a raspuns Kovesi, potrivit Ziare.com.

„Nu cred ca isi permite vreun politician din Romania sa ma sune si sa imi spuna de ce fac un anumit dosar, in conditiile in care eu am declarat, si cand eram procuror general si la preluarea mandatului, ca atunci cand cineva ma va suna sa faca presiuni asupra mea sau asupra institutiei o voi face publica. Deocamdata nu mi s-a intamplat”, a adaugat Kovesi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.