Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Sindicalişti din transportul feroviar protestează

București: Sindicalişti din transportul feroviar protestează

DISTRIBUIȚI

135419 – 11032015  Peste 200 de sindicalişti din transporturi feroviare protestează, miercuri, în faţa sediului Ministerului Finanţelor, nemulţumiţi de condiţiile grele de muncă, salariile mici, reducerea nejustificată a numărului de trenuri de călători şi închiderea unor secţii de circulaţie.

Protestatarii au venit la sediul Ministerului Finanţelor cu steaguri care au siglele federaţiilor sindicale pe care le reprezintă şi cu pancarte pe care scrie „FMI nu uita, România nu-i a ta!” „Stopaţi distrugerea căii ferate!”, „Vrem subvenţii adevărate!”, „PSD, te-am ajutat, de CFR ai uitat!”.

Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Ramurii Vagoane, Ion Răducu, a declarat că acesta este primul protest dintr-o serie de acţiuni pe care sindicaliştii din transporturi feroviare intenţionează să le organizeze, până la rezolvarea tuturor revendicărilor, notează România Liberă.

Este primul protest al nostru la Ministerul de Finanţe. Vom continua până vom obţine toate revendicările. Momentan, am adus doar angajaţii CFR din jurul Bucureştiului, pentru a nu pune oamenii pe drum, pentru a nu-i pune la cheltuială, dar şi pentru a nu perturba traficul feroviar. La protestele ulterioare, însă, vor participa din ce în ce mai mulţi angajaţi ai CFR, până la greva generală„, a spus Ion Răducu.

Sindicaliştii din transporturi feroviare au autorizaţie de protest pentru marţi şi miercuri

Organizaţiile sindicale din transporturi feroviare sunt nemulţumite de imposibilitatea încheierii contractelor colective de muncă, dar şi de reducerea nejustificată a numărului de trenuri de călători şi închiderea unor secţii de circulaţie din cauza reducerii subvenţiei la CFR Călători.

Printre revendicări se mai numără necesitatea acordării coeficientului de inflaţie la salarii prin negocieri colective, în condiţiile în care în sistemul feroviar nu au fost acordate creşteri salariale de mai bine de şase ani, şi reactivarea clauzelor salariale suspendate cuprinse în contractele colective de muncă.

Sindicaliştii reclamă menţinerea artificială a accizei la combustibilul utilizat pentru transportul feroviar şi lipsa investiţiilor pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, dar şi a echipamentelor de protecţie.

La acţiunile de protest participă membri ai Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial (FNFMC), Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă (FML), Federaţiei Naţionale „Drum de Fier” (FNDF), Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Transporturi „ELCATEL”, Federaţiei Sindicatelor Ramurii Vagoane (FSRV) şi Federaţiei Automatizări Feroviare (FAF). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.