Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Șova scapă, Vâlcov poate fi reținut

Bucureşti: Șova scapă, Vâlcov poate fi reținut

DISTRIBUIȚI

135590 – 25032015 –Plenul Senatului a votat pentru păstrarea imunităţii senatorului Dan Şova, în vreme ce pentru Darius Vâlcov s-a dat curs cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive. În cazul lui Dan Şova, au votat pentru ridicarea imunităţii 79 de senatori, insuficient însă pentru aprobarea măsurii. Ca să fie aprobată, solicitarea DNA ar fi trebuit votată de jumătate plus unul dintre senatori, adică să aibă 86 de voturi – în condiţiile în care Senatul are 171 de membri.

Potrivit anunţului făcut de la tribuna Senatului, pentru păstrarea imunităţii senatorului PSD Dan Şova s-au exprimat 67 de senatori, faţă de 79 de senatori împotrivă. În cazul fostului ministru de finanţe Darius Vâlcov, 97 de senatori au votat pentru aprobarea cererii DNA, în vreme ce 48 au votat împotriva cererii.

Anterior, cei doi parlamentari au vorbit în plen, având cereri diferite la adresa colegilor lor. Dan Şova a cerut ca Senatul să respingă cererea DNA pentru că „nu există probe care să susţină arestarea”.

În schimb, Darius Vâlcov le-a cerut senatorilor sa voteze pentru începerea urmăririi penale și reținerea sa, spunând că altfel va demisiona din Senat.

„Solicitarea mea este sa dati un vot Da. Fiind si ziua mea, cred ca este o rugaminte in plus, rugaminte pe care o fac de a nu ma pune in situatia de a imi da demisia din functia de senator pentru a ajunge in fata instantei”, a declarat Darius Vâlcov. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.