Acasă Economie Bucureşti: Stolojan despre restituirea proprietăţilor: “cel mai mare jaf din istoria României”

Bucureşti: Stolojan despre restituirea proprietăţilor: “cel mai mare jaf din istoria României”

DISTRIBUIȚI

– 135676 – 20032015 – Cele mai mari devalizări ale statului român din toate timpurile s-au înregistrat în procesul de restituire a proprietăţilor, susţine europarlamentarul PNL Theodor Stolojan.

În opinia fostului premier de la începutul anilor ’90, în procesele de restituire a proprietăţilor, „s-au întâmplat cele mai mari devalizări ale statului român din toate timpurile istorice ale statului român, pentru că suntem într-o situaţie care s-a creat după Revoluţia din decembrie ’89, s-a schimbat un sistem întreg, cel democratic şi economic, cel economic, aşezarea pe o legislaţie nouă, pe instituţii noi, care până când au ajuns iată în momentul de faţă să poată acţiona mai în forţă, sigur că 25 de ani au fost de devalizare continuă a ceea ce s-a chemat proprietatea publică, bugetul ţării”, potrivit RFI Romania.

POLITICIENI_ALTI_POLITICIENI_th.stolojanTheodor Stolojan a spus că „nimeni nu s-a uitat în acordurile de reglementare a arieratelor, pe care statul român înainte de 1989 le-a încheiat cu majoritatea ţărilor dezvoltate. Atunci când România a dorit să iasă în afară cu comerţul exterior, cu activităţi de cooperare, Germania, Austria, Franţa, SUA şi alte ţări, Elveţia, au spus foarte limpede: da, vrem relaţii comerciale cu România, dar să reglementăm trecutul, confiscări de firme, de afaceri, în care fuseseră investiţi bani, capital străin, ceea ce denumim investiţii străine, obligaţiuni ale statului şi România a încheiat asemenea acorduri de reglementare a arieratelor cu ţările respective, plătind zeci şi zeci de milioane de dolari pentru stingerea acestor obligaţii ale străinilor faţă de România (…). Or în momentul în care s-au început restituirile, nimeni nu a verificat ce obligaţii s-au stins prin aceste acorduri de reglementare a arieratelor (…). Deci întregul proces de restituire a acestor proprietăţi trebuia verificat la sânge şi aici s-a produs cel mai mare jaf din istoria României din toate timpurile”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.