Acasă Politic Bucureşti: Toni Greblă va fi cercetat în libertate

Bucureşti: Toni Greblă va fi cercetat în libertate

DISTRIBUIȚI

 toni grebla– 135661 – 20032015 – Toni Grebla, fost judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), va fi cercetat in libertate, dupa ce judecatorii au respins, definitiv, contestatia procurorilor DNA in acest caz.

Toni Grebla, care a demisionat din functia de judecator CCR dupa ce a fost acuzat de fapte de coruptie, a fost prezent joi la ICCJ, unde s-a judecat recursul.

Fostul senator PSD a fost retinut pentru 24 de ore, la 10 martie a. c., pentru trafic de influenta si constituirea unui grup infractional organizat, dar judecatorii au apreciat in prima instanta ca el poate fi cercetat in libertate, respingand cerererea privind arestarea sa la domiciliu.

Toni Grebla este primul judecator al CCR retinut de DNA in vederea arestarii pentru fapte de coruptie.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele sau la finalul lunii ianuarie, cand s-a cerut avizul Senatului pentru arestarea sa preventiva. Dupa circa doua saptamani, Toni Grebla a demisionat de la CCR.

Fost prefect de Gorj si fost senator PSD, Toni Grebla este acuzat de procurori ca l-ar fi sprijinit pe finul sau, Ion Bircina, cunoscut in lumea interlopa, pentru ca firma acestuia sa obtina mai multe contracte, la schimb judecatorul constitutional primind o masina de 56.000 de euro si rochii pentru sotie.

De asemenea, Toni Grebla a fost acuzat ca a sprijinit exporturi ilegale in Federatia Rusa, in ciuda embargoului impus de Moscova tarilor din UE. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.