Acasă Politic Bucureşti: Traian Băsescu, pus sub acuzare

Bucureşti: Traian Băsescu, pus sub acuzare

DISTRIBUIȚI

 135530 – 16032015  – Fostul presedinte Traian Basescu a fost pus sub acuzare de Parchetul General, luni, in dosarul in care este acuzat ca a santajat-o pe Gabriela Firea.Procurorii au inceput urmarirea penala pentru amenintare, iar fostul sef de stat va fi audiat miercuri la Parchetul General, potrivit TVR.

Astfel, Traian Basescu a fost citat miercuri, la ora 11.00, la Parchetul General, unde anchetatorii ii vor aduce la cunostinta calitatea de suspect in acest dosar.

La audierea de miercuri a fostului sef de stat va participa inclusiv Lucian Bolcas, intrucat avocatul a depus o cerere in acest sens, care a fost aprobata.

De asemenea, Traian Basescu declara, pe 3 martie, ca inca nu a fost chemat la Parchet in cazul plangerii penale depuse de Gabriela Firea, dar ca se asteapta sa se intample acest lucru.

Intrebat, luni, cum comenteaza punerea sub acuzare a fostului presedinte, premierul Victor Ponta a raspuns: „Sa fie sanatos!”.

Gabriela Firea a depus o plangere penala impotriva lui Traian Basescu, in aprilie 2014, dar ancheta a fost suspendata pana la finalul mandatului de presedinte.

La sfarsitul anului trecut, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a hotarat, prin ordonanta procurorului de caz, redeschiderea dosarului de santaj.

Traian Basescu a facut, in aprilie 2014, intr-o conferinta de presa televizata, o declaratie pe care Gabriela Firea a considerat-o o amenintare.

„Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei (Florentin Pandele, primar al orasului Voluntari – n.red.), unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”, a avertizat Basescu la acea vreme. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.