Acasă Economie Bulgaria construieşte un canal navigabil între Ruse şi Varna

Bulgaria construieşte un canal navigabil între Ruse şi Varna

DISTRIBUIȚI

– 135667 – 20032015 – Bulgaria intentioneaza sa construiasca un canal navigabil intre orasele Ruse (situat pe malul Dunarii) si Varna (pe litoralul Marii Negre), conform unui proiect aprobat de Consiliul regional din regiunea nord-estica, informeaza Novinite.com.

Bulgaria construiesteProiectul de construire a canalului navigabil Ruse – Varna a fost aprobat joi, intr-o reuniune a reprezentantilor provinciilor bulgare Veliko Tarnovo, Gabrovo, Razgrad, Ruse si Silistra.

Guvernatorul districtului Ruse, Stefko Bordjiev, a catalogat drept „extravagant” proiectul in valoare de 3,6 miliarde de leva (1,84 miliarde de euro), admitand insa ca ar fi foarte util pentru dezvoltarea regionala.

Bordjiev a amintit ca primele studii pentru construirea unui canal Ruse – Varna au avut loc in anul 1972, proiectul fiind abandonat la acea vreme din cauza costurilor foarte mari.

Canalul navigabil intre orasele Ruse si Varna ar urma sa aiba lungimea totala de 192 de kilometri, incepand din portul Ruse (la Dunare), trecand prin Razgrad si ajungand la Varna, in Marea Neagra. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.