Acasă Externe Federatia Rusa: Grecia negociază furnizarea gazelor cu Rusia

Federatia Rusa: Grecia negociază furnizarea gazelor cu Rusia

DISTRIBUIȚI

 135743 – 31032015 – Ministrul Energiei din Grecia, Panagiotis Lafazanis, a vizitat luni Moscova, pentru a renegocia cu oficialii rusi contractul de furnizare a gazelor, mizand pe o reluare a relatiilor comerciale cu Rusia, in ciuda tensiunilor si sanctiunilor economice existente intre Moscova si Bruxelles, anunta agentia de presa bulgara Novinite. Vizita ministrului Lafazanis la Moscova s-a derulat in perioada in care reprezentantii Comisiei Europene si ministrii de finante din zona euro studiau noul program de masuri propus de Grecia pentru deblocarea fondurilor de asistenta financiara.

Partea greacă a prezentat la masa negocierilor cu partenerii europeni un program cuprinzand masuri de accelerare a procesului de privatizare, crestere a gradului de colectare al taxelor si impozitelor si reforme in Justitie.

Panagiotis Lafazanos s-a asezat alaturi de omologul sau rus Alexander Novak si de presedintele Gazprom, Alexei Miller, pentru a renegocia termenii contractului de furnizare a gazelor naturale catre Grecia si a initia discutiile privind ridicarea embargoului impus produselor agroalimentare din Grecia.

Moscova a impus restrictii la produsele alimentare venite din Uniunea Europeana inca din august anul trecut, ca raspuns la sanctiunile economice dictate de Occident impotriva Rusiei.

Delegatia Greciei a ridicat si problema derularii unor investitii rusesti pentru exploatarea resurselor energetice din zona litoralului grecesc.

De altfel, purtatorul de cuvant al Parlamentului grec, Tanasis Petrakos, a declarat presei germane ca Atena intentioneaza sa intensifice relatiile cu Rusia in sectorul energetic in avantajul ambelor state.

De altfel, premierul Alexis Tsipras este asteptat sa efectueze o vizita de urgenta in Rusia, pe 8 aprilie, oficialul atenian solicitand devansarea acesteia din calendarul stabilit intre cele doua parti, arata publicatia New York Times. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.